Publish Events & Email Alerts

Subscribe our email alerts and Publish your events with us

You'll Receive & Get Benefits :

Publish & Subscribe

 Technicalsymposium

Perl Materials-Free Download

• Question 35. Which Has The Highest Precedence, List Or Terms? Explain?

Answer :

Terms have the highest precedence in perl. Terms include variables, quotes, expressions in parenthesis etc. List operators have the same level of precedence as terms. Specifically, these operators have very strong left word precedence. 

• Question 36. What Is Perl Scripting?

Answer :

Perl Scripting is one of the robust scripting languages in the IT market which is being used in “n” of fields. Perl is rich in finding Regular expressions and stands unique in all fields of application. 

PERL is a scripting language. Since all scripting languages are interpreter based languages but not compiler based languages, we use for optimization of code in all application. 

• Question 37. Why Do We Use Perl Scripting?

Answer :

We use PERL scripting because it is rich in all regular expressions and functional concepts, we can create our own rules to find out particular generalized pattern by using regular expression. PERL supports or compatible in almost 76+ Operating systems and supports more than 3000 modules, called as CPAN (Comprehensive Perl Archive Network) modules. 

• Question 38. What Is A Subroutine?

Answer :

Subroutine is perl is a block of code specially combined/grouped to perform a particular task.Which can be called at any point of time in a perl program. 

Advantage using Subroutine

a) helps in modular programming making it easier to understand and maintain.

b)eliminates duplication by reusing the same code/calling the subroutine.

• Question 39. Name An Instance You Used In Cpan Module?

Answer :

CGI, DBI etc are very common packages used from CPAN. there are thousands of other useful modules. 

• Question 40. I Have A Variable Named $objref Which Is Defined In Main Package. I Want To Make It As A Object Of Class Xyz. How Could I Do It? 

Answer :

use XYZ;

my $objref= XYZ->new();

• Question 41. What Is Meant 'die' In A Perl Program?

Answer :

If the condition defined before the DIE statement is NOT met, the script will stop execution at that point, printing out the default error, if a custom error message is not defined. 

• Question 42. What Is Hash In Perl?

Answer :

Hash in basically used to comment the script line.

A hash is and unordered set of key/value pairs that you access using strings (keys) as subscripts, to look up the scalar value corresponding to a given key. 

• Question 43. What Does This Mean : '$_' ?

Answer :

Default variable in Perl. 

Its an Default variable in Perl, where the input from the user will be taken into this variable if the variable is not defined by the user. 

• Question 44. What Is A Datahash(). What Does It Mean? And For What Purpose It Is Used??

Answer :

In Win32::ODBC, DataHash() function is used to get the data fetched through the sql statement in a hash format.

• Question 45. Explain About Returning Values From Subroutines (functions)?

Answer :

The return value of the subroutine is the value of the last expression evaluated or you can explicitly use a return statement to exit the subroutine specifying the return value. That return value is evaluated in the appropriate content depending on the content of the subroutine call. 

• Question 46. What Is Meant By A 'pack' In Perl?

Answer :

• Pack Converts a list into a binary representation

• Takes an array or list of values and packs it into a binary structure, returning the string containing the structure

• Hope that kills the problem

• Question 47. How Do You Connect To Database In Perl

Answer :

There is DBI module. use DBI;my $dbh = DBI->connect('dbi:Oracle:orcl', 'username', 'password',)where username and password is yours. This is example for oracle database. 

For Sybase: 

use DBI;

my $dbh = DBI->connect('dbi:Sybase:server=$SERVER', 'username', 'password')

• Question 48. What Is A Short Circuit Operator?

Answer :

The C-Style operator, ll, performs a logical (or) operation and you can use it to tie logical clauses together, returning an overall value of true if either clause is true. This operator is called a short-circuit operator because if the left operand is true the right operand is not checked or evaluated. 

• Question 49. How To Connect With Sqlserver From Perl And How To Display Database Table Info? 

Answer :

There is a module in perl named DBI - Database independent interface which will be used to connect to any database by using same code. Along with DBI we should use database specific module here it is SQL server. for MSaccess it is DBD::ODBC, for MySQL it is DBD::mysql driver, for integrating oracle with perl use DBD::oracle driver is used. IIy for SQL server there are available many custom defined ppm( perl package manager) like Win32::ODBC, mssql::oleDB etc.so, together with DBI, mssql::oleDB we can access SQL server database from perl. The commands to access database is same for any database. 

• Question 50. What Value Is Returned By A Lone Return; Statement?

Answer :

The undefined value in scalar context, and the empty list value () in list context. This way functions that wish to return failure can just use a simple return without worrying about the context in which they were called. 

• Question 51. How To Turn On Perl Warnings? Why Is That Important?

Answer :

Perl is very forgiving of strange and sometimes wrong code, which can mean hours spent searching for bugs and weird results. Turning on warnings helps uncover common mistakes and strange places and save a lot of debugging time in the long run. There are various ways of turning on Perlwarnings: * For Perl one-liner, use -w option on the command line. 

* On Unix or Windows, use the -w option in the shebang line (The first # line in the script). Note: Windows Perl interpreter may not require it. 

* For other systems, choose compiler warnings, or check compiler documentation.

• Question 52. Write A Script To Reverse A String Without Using Perl's Built In Functions?

Answer :

my $txt = 'Hello World';

my $len= length($txt);

my $rev;

while($len > 0){

$len--;

$rev .= substr($txt,$len,1);

}

print $txt, ' - Reversed = ' , $rev;

• Question 53. What Is Perl One-liner?

Answer :

There are two ways a Perl script can be run:

--from a command line, called one-liner, that means you type and execute immediately on the command line. You'll need the -e option to start like "C: %gt perl -e "print "Hello";". One-liner doesn't mean one Perl statement. One-liner may contain many statements in one line. 

--from a script file, called Perl program.

Source: Contents are provided by Technicalsymposium Google Group Members. 
Disclaimer: All the above contents are provided by technicalsymposium.com Google Group members. 
Further, this content is not intended to be used for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.


Government Jobs

All State and Central Government Jobs/Railway & Bank Jobs/Alll Competitive Exams-Complete Details.

Software Jobs

Entry Level Software & IT Jobs in Chennai/Bangalore & Leading Metro Cities-Complete Details.

Conference/Symposium

Engineering Colleges & University /Premier Institute (IIT/IIM/etc.,) Events Details.

Off-Campus/Walk-in

All Software Companies & Core Companies Off-Campus Interviews & Walk-in across India-Complete Details.

All Bank Jobs

All Government Bank & Private Bank Jobs-Complete Details.

Internships

All Companies Internships-Complete Details.

IBPS

Probationary Officers/Clerk and Management Trainees & All IBPS Exams/Syllabus-Complete Details.

GATE

All Branches Syllabus & Question Papers-Free Download.

IES-Exam

Indian Engineering Services Syllabus & Question.Papers-Complete Details.

Software Program

Top Programming Source Codes/Lab Manuals with Solutions-Complete Details

Anna University

B.E/B.Tech/M.E/M.Tech/MCA/MBA Latest Syllabus & Question Papers

Scholarships

All Central & State Govt Scholarships/ International Scholarships/Merit Scholarships Details.

Placement Papers

All Companies Placement Papers with Answers - Free Download of Materials

Aptitude

All Aptitude Test Topics with Answers-Complete Details & Free Download

Technical Round Interview

All Companies Technical Round Interview Asked Questions with Answers

Certifications

All Certifications Software & All Branches Certifications-Complete Details.

Group Discussion

Group Discussion Various Topics with Valid Points-Complete Details.

HR Round

All HR Round Questions and Answers/Tips & Do's and Don'ts of HR Round.

General Job

Job Interview Tips & Do's/Dont's/Dress Codes/Body Language-Complete Details.

Placement ebooks

All Companies Placement Materials with Answers-Complete Details.

Technical Round Tips

All Kind of Technical Round Interview Tips and Answers/ Do's and Don'ts

Resume

Resume Writing Tips/Do's & Don'ts-Complete Details.

Career Pages

All MNC Companies Career Pages & Current Openings-Complete Details.

Software Projects

All Software Projects with Source Codes-Free Download & Details.

GRE

GRE Exam Procedure and Complete Details.

TOEFL

TOEFL Exam Procedure and Complete Details.

IELTS

IELTS Exam Procedure and Complete Details

SAT

SAT Exam Procedure and Complete Details

GMAT

GMAT Exam Procedure and Complete Details

MS in USA

MS in USA Procedure and Complete Details

Civil Engineering

Civil Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester.-Free Download

Mechanical Engineering

Mechanical Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Automobile Engineering

Automobile Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Computer Science

Computer Science Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Information Technology

Information Technology Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

MBA

MBA Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Biotechnology

Biotechnology Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Biomedical

Biomedical Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Aeronautical Engineering

Aeronautical Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download

Chemical Engineering

Chemical Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Electronics & Communication

Electronics & Communication Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Electrical & Electronics

Electrical & Electronics Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

MCA

MCA Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

B.Sc

B.Sc All Branches (Maths/Physics/Computer Science/Electronics/etc.,)-Lecture Notes-Free Download

BCA

BCA Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

BBA

BBA Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

M.Sc

M.Sc All Branches (Maths/Physics/Computer Science/Electronics/etc.,)-Lecture Notes-Free Download

M.Com

M.Com Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Engineering Maths

All Semester Engineering Maths (M1/M2/M3/M4/etc.,) Lecture Notes-Free Download

Engineering EBooks

All Engineering Branches of ebooks Free Download-Complete Details.

Engineering Physics

All Semester Engineering Physics Lecture Notes-Free Download

GATE Preparation Books

All Branches of GATE Free Preparation eBooks-Free Download.

Engineering Chemistry

All Semester Engineering Chemistry Lecture Notes-Free Download

Software Companies Info

All Software Companies in India - Complete Details.

Admission

Foreign Universities All Course Admission Procedures-Complete Details.

Software Ebooks

All Programming Software free Eboooks-Free Download.

Web Hosting

All Web Hosting Procedure-Complete Details.