Join Our Email Alerts-Subscribe
Important Note:Login & Check Your Email Inbox and Activate Confirmation Link


Enter Your Email :

Copyright Disclaimer:
Section 107 of the Copyright Act Fair Use Contents .
We are forwarding content link(s) from our website to content website & We are not serving any contents.
Main Source:Google.com.All the Content PDF link(s) is/are obtained from GoogleSearch
for the purpose of Education & Teaching Intention. Not for commercial purpose.
Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Perl Materials-Free Download



• Question 13. Why -w Argument Is Used With Perl Programs?

Answer :

-w option of the interpreter is used by most of the Perl developers especially in the development stage of an application. It is warning option to turn on multiple warning messages that are useful in understanding and debugging the application. 

• Question 14. Which Has Highest Precedence In Between List And Terms? Explain?

Answer :

In Perl, the highest precedence is for Perl. Quotes, variables, expressions in parenthesis are included in the Terms. The same level of precedence as Terms is for List operators. Especially, these operators have strong left word precedence. 

• Question 15. Define A Short Circuit Operator?

Answer :

The C-style operator ll carries out logical operation which is used to tie logical clauses, overall value of true is returned if either clause is true. This operator is known as short-circuit operator because you need not check or evaluate right operand if the left operand is true. 

• Question 16. In Perl, Name Different Forms Of Goto And Explain?

Answer :

In Perl, there are three different forms for goto, they are:

• goto name

• goto label

• goto expr

goto name is used along with subroutines, it is used only when it is required as it creates destruction in programs. It is the second form of label where Execution is transferred to a statement labeled LABEL using goto LABEL. The last label form is goto EXPR which expects EXPR to evaluate label. 

• Question 17. Can You Add Two Arrays Together?

Answer :

Yes, it is possible to add two arrays together with a push function. A value or values to end of the array is added using push function. The values of list are pushed on to the end of an array using push function. Length of list is used to increase length of an array. 

• Question 18. How Shift Command Is Used?

Answer :

The first value of an array shifted using shift array function and it is returned, which results in array shortening by one element and moves everything from a place to left. If an array is not specified to shift, shift uses @ ARGV, the command line arguments of an array is passed to script or to an array named @. 

• Question 19. Explain Different Types Of Eval Statements?

Answer :

In general, there are two types of eval statements they are:

• Eval BLOCK and

• Eval EXPR

An expression is executed by eval EXPR and BLOCK is executed by eval BLOCK. Entire block is executed by eval block, BLOCK. When you want your code passed in expression then first one is used and to parse code in the block, second one is used. 

• Question 20. Describe Returning Values From Subroutines?

Answer :

The value of last expression which is evaluated is the return value of subroutine or explicitly, a returned statement can be used to exit subroutine which specifies return value. This return value is evaluated in perfect content based on content of subroutine call.

• Question 21. What Are The Two Different Types Of Data Perl Handles?

Answer :

Perl handles two types of data they are

(i) Scalar Variables and

(ii) Lists

Scalar variables hold a single data item whereas lists hold multiple data items.

• Question 22. What Are Scalar Variables?

Answer :

Scalar variables are what many programming languages refer to as simple variables. They hold a single data item, a number, a string, or a perl reference. Scalars are called scalars to differentiate them from constructs that can hold more than one item, like arrays. 

• Question 23. Explain About Lists?

Answer :

A list is a construct that associates data elements together and you can specify a list by enclosing those elements in parenthesis and separating them with commas. They could themselves be arrays, hashes or even other lists. Lists do not have a specific list data type. 

• Question 24. Name All The Prefix Dereferencer In Perl?

Answer :

The symbol that starts all scalar variables is called a prefix dereferencer. The different types of dereferencer are.

(i) $-Scalar variables

(ii) %-Hash variables

(iii) @-arrays

(iv) &-subroutines

(v) Type globs-*myvar stands for @myvar, %myvar.

• Question 25. Explain About An Ivalue?

Answer :

An ivalue is an item that can serve as the target of an assignment. The term I value originally meant a “left value”, which is to say a value that appears on the left. An ivalue usually represents a data space in memory and you can store data using the ivalues name. Any variable can serve as an ivalue. 

• Question 26. How Does A "grep" Function Perform?

Answer :

Grep returns the number of lines the expression is true. Grep returns a sub list of a list for which a specific criterion is true. This function often involves pattern matching. It modifies the elements in the original list. 

• Question 27. Explain About Typeglobs?

Answer :

Type globs are another integral type in perl. A typeglob`s prefix derefrencer is *, which is also the wild card character because you can use typeglobs to create an alias for all types associated with a particular name. All kinds of manipulations are possible with typeglobs. 

• Question 28. Is There Any Way To Add Two Arrays Together?

Answer :

Of course you can add two arrays together by using push function. The push function adds a value or values to the end of an array. The push function pushes the values of list onto the end of the array. Length of an array can be increased by the length of list. 

• Question 29. How To Use The Command Shift?

Answer :

Shift array function shifts off the first value of the array and returns it, thereby shortening the array by one element and moving everything from one place to the left. If you don’t specify an array to shift, shift uses @ ARGV, the array of command line arguments passed to the script or the array named @-. 

• Question 30. What Exactly Is Grooving And Shortening Of The Array?

Answer :

You can change the number of elements in an array simply by changing the value of the last index of/in the array $#array. In fact, if you simply refer to a nonexistent element in an array perl extends the array as needed, creating new elements. It also includes new elements in its array. 

• Question 31. What Are The Three Ways To Empty An Array?

Answer :

The three different ways to empty an array are as follows

1) You can empty an array by setting its length to a negative number.

2) Another way of empting an array is to assign the null list ().

3) Try to clear an array by setting it to undef, but be aware when you set to undef.

• Question 32. How Do You Work With Array Slices?

Answer :

An array slice is a section of an array that acts like a list, and you indicate what elements to put into the slice by using multiple array indexes in square brackets. By specifying the range operator you can also specify a slice. 

• Question 33. What Is Meant By Splicing Arrays Explain In Context Of List And Scalar.

Answer :

Splicing an array means adding elements from a list to that array, possibly replacing elements now in the array. In list context, the splice function returns the elements removed from the array. In scalar context, the splice function returns the last element removed. 

• Question 34. What Are The Different Types Of Perl Operators?

Answer :

There are four different types of perl operators they are

(i) Unary operator like the not operator

(ii) Binary operator like the addition operator

(iii) Tertiary operator like the conditional operator

(iv) List operator like the print operator

Source: Contents are provided by Technicalsymposium Google Group Members. 
Disclaimer: All the above contents are provided by technicalsymposium.com Google Group members. 
Further, this content is not intended to be used for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Copyright Disclaimer:Section 107 of the Copyright Act Fair Use Contents .
We are forwarding content link(s) from our website to content website & We are not serving any contents. Main Source:Google.com.All the Content PDF link(s) is/are obtained from GoogleSearch for the purpose of Education & Teaching Intention. Not for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.