Join Our Email Alerts-Subscribe
Important Note:Login & Check Your Email Inbox and Activate Confirmation Link


Enter Your Email :

Copyright Disclaimer:
Section 107 of the Copyright Act Fair Use Contents .
We are forwarding content link(s) from our website to content website & We are not serving any contents.
Main Source:Google.com.All the Content PDF link(s) is/are obtained from GoogleSearch
for the purpose of Education & Teaching Intention. Not for commercial purpose.
Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Perl Materials-Free Download



Question 1. Define Perl Scripting?

Answer :

In the IT market, Perl scripting is considered as a robust scripting language which is used in various fields. Perl is good at obtaining Regular expressions and in all the fields of application it is unique. Perl is a scripting language which is based on interpreter but not on the languages based on compiler. In all the applications, optimization is used. 

• Question 2. Why To Use Perl Scripting?

Answer :

Perl scripting is mainly used in functional concepts as well as regular expressions, you can also design own policies to obtain generalized pattern using regular expression. Perl is compatible or supports more than 76 operating systems and 3000 modules and it is known as Comprehensive Perl Archive Network modules. 

• Question 3. What Is Perl?

Answer :

Perl is a programming language which is based on shell, C, Lisp, etc. In general, Perl is mainly used for network operations, OS program and for developing some websites. 

• Question 4. Why To Use Perl?

Answer :

• It is a powerful interpreter for free.

• Perl is flexible and portable. It is very easy to learn Perl language.

• Question 5. Why Do You Create An Application For Real Time System In Which Processing Speed Is Vital?

Answer :

Perl is used in the following cases:

• To process large text

• When data manipulation is done by application

• If you require fast developments expand to become libraries

• To load database operations

• Question 6. Which Is Your Favorite Module And Why It Is?

Answer :

CGI.pm is my favorite module and it handles several tasks such as printing the headers, parsing the form input and it handles sessions and cookies effectively. 

• Question 7. How Perl Warnings Are Turn On And Why Is It Important?

Answer :

In general, Perl excuse strange and also wrong code sometimes. Thus, the time spent for searching weird results and bugs in very high. You can identify common mistakes and strange places in the code easily when warnings are turned on. In the long run, the time required for debugging is saved a lot. There are numerous ways to turn on the warnings of Perl: 

• -w option is used on the command line for Perl one-liner

• -w option on shebang line is used on windows or UNIX. Windows Perl interpreter do not require it.

• For other systems, compiler documentation is checked or compiler warnings are selected.

• Question 8. Differentiate Use And Require?

Answer :

Use:

• This method is used for modules.

• The objects which are included are varied at compilation time.

• You need not give a file extension.

Require:

• This method is used for both modules and libraries.

• The objects are included are verified at run time.

• You need not give file extension.

• Question 9. Distinguish My And Local?

Answer :

The variables which are declared using “my” lives only in that particular block ion which they are declared and inherited functions do not have a visibility that are called in that block. The variables which are defined as “local” are visible in that block and they have a visibility in functions which are called in that particular block. 

• Question 10. Why Perl Patterns Are Not Regular Expressions?

Answer :

Perl patterns have back references

By the definition, a regular expression should determine next state infinite automation without extra money to keep in previous state. State machine is required by the pattern / ([ab] +) c1/ to remember old states. Such patterns are disqualified as being regular expressions in the term’s classic sense. 

• Question 11. What Happens If A Reference Is Returned To Private Variable?

Answer :

Your variables are kept on track by the Perl, whether dynamic or else, and does not free things before you use them.

• Question 12. Define Scalar Data And Variables?

Answer :

The concept of data types is flexible, which is present in Perl. Scalar is a single thing such as a string or a number. The java concepts such as int, float, string, and double are similar to scalar concept of Perl. Strings and numbers are exchangeable. Scalar variable is nothing but a Perl variable which is used to store scalar data. A dollar sign $ is used by it which is followed by underscores or alphanumeric characters. It is a case sensitive.

Source: Contents are provided by Technicalsymposium Google Group Members. 
Disclaimer: All the above contents are provided by technicalsymposium.com Google Group members. 
Further, this content is not intended to be used for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Copyright Disclaimer:Section 107 of the Copyright Act Fair Use Contents .
We are forwarding content link(s) from our website to content website & We are not serving any contents. Main Source:Google.com.All the Content PDF link(s) is/are obtained from GoogleSearch for the purpose of Education & Teaching Intention. Not for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.