Join Our Email Alerts-Subscribe
Important Note:Login & Check Your Email Inbox and Activate Confirmation Link


Enter Your Email :

ORACLE Placement Papers-Free Download

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete

1) Rohan and Rohit are twin brothers, but they do not look ......

A.unique B.different C.likely D.alike

Ans.D

2) ...... of old paintings is a job for experts.

A.Resurrection B.Retrieval C.Restoration D.Resumption

Ans.C

3) He is a person of sound character and ...... disposition.

A.beneficent B.morous C.amiable D.amicable

Ans.C

4) In high school many of us never realised the importance that grammar would ...... in later life.

A.figure B.portray C.play D.exercise

Ans.C

5) On account of the dearth of grass on the arid plains the cattle became ......

A.flippant B.jubilant C.agitated D.emaciated

Ans.D

Each question consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.

6) LIGHT:BLIND

A.speech:dumb B.language:deaf C.tongue:sound D.voice:vibration

Ans.A

7) CORPOREAL:SPIRITUAL

A.mesa:plateau B.moron:savant C.foreigner:immigrant D.pedagogue:teacher

Ans.B

8) SYMPHONY:COMPOSER

A.Leonardo:music B.Fresco:painter C.colours:pallet D.art:appreciation

Ans.B

In questions below, each passage consist of six sentences. The first and sixth sentence are given in the begining. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labelled as P, Q, R and S. Find out the proper order for the four sentences.

9) S1: The Hound of Baskervilles was feared by the people of the area.

P : Some people spoke of seeing a huge, shadowy form a Hound at midnight on the moor.

Q : But they spoke of it in tones of horror.

R : Nobody had actually seen the hound.

S : This shadowy form did not reveal any details about the animal.

S6: The Hound of Baskervilles remains an unsolved mystery.

The Proper sequence should be:

A.SPQR B.SPRQ

C.PSRQ D.PQRS

Ans.D

10) S1: A gentleman who lived alone always had two plates placed on the table at dinner time.

P : One day just as he sat down to dine, the cat rushed in to the room.

Q : One plate was for himself and other was for his cat.

R : she drooped a mouse into her own plate and another into her master plate.

S : He used to give the cat a piece of meat from his own plate.

S6: In this way the cat showed her gratitude to her master.

The Proper sequence should be:

A.QSPR B.PSRQ

C.QRSP D.RPQS

Ans.A

11) S1: Ants eat worms, centipedes and spiders.

P : They are usually much quicker than the ant itself.

Q : Nevertheless, these animals do not make easy game for ants.

R : Besides, they have an extraordinary number of ways of escaping.

S : They also eat larvae and insect adults such as flies, moths and spring tails.

S6: Some jump, and some give out a pungent repellent substance.

The Proper sequence should be:

A.SQPR B.SPRQ C.SQRP D.SRQP

Ans.A

12) In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls

A. y/(x + y) B. x/xy C. x/(x + y) D. y/xy

Ans.C

13)What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream(2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

A. 16 B. 24 C. 30 D. 64

Ans.D

14)If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3 A.0 B.1 C.-1 D.4

Ans.B

15)A coffee shop blends 2 kinds of coffee,putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm.If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade,how much will the shop save in blending 100 gms.

A.Rs.90 B.Rs.1.00 C.Rs.3.00 D.Rs.8.00

Ans.C

16)There are 200 questions on a 3 hr examination.Among these questions are 50 mathematics problems.It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question.How many minutes should be spent on mathematics problems

A.36 B.72 C.60 D.100

Ans.B

17)In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either.How many of these studied both Latin and Greek

A.0 B.3 C.4 D.5

Ans.B

18)If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

A.1/4 B.1/2 C.1 D.2

Ans.C

19)If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

(A) b < a (B) b > a (C) b = a (D) b >= a

Ans. A

20)In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?

A. 12 B. 20 C. 24 D. 30

Ans. C

Source: Contents are provided by Technicalsymposium Google Group Members.
Disclaimer: All the above contents are provided by technicalsymposium.com Google Group members.
Further, this content is not intended to be used for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Get All Placement Papers & Tech Round and Aptitude Materials in Our Website




Aptitude

All Aptitude Test Topics with Answers-Complete Details & Free Download

Placement Papers

All Companies Placement Papers with Answers - Free Download of Materials

Technical Round Interview

All Companies Technical Round Interview Asked Questions with Answers

Government Jobs

All State and Central Government Jobs/Railway & Bank Jobs/Alll Competitive Exams-Complete Details.

Software Jobs

Entry Level Software & IT Jobs in Chennai/Bangalore & Leading Metro Cities-Complete Details.

Conference/Symposium

Engineering Colleges & University /Premier Institute (IIT/IIM/etc.,) Events Details.

Off-Campus/Walk-in

All Software Companies & Core Companies Off-Campus Interviews & Walk-in across India-Complete Details.

All Bank Jobs

All Government Bank & Private Bank Jobs-Complete Details.

Internships

All Companies Internships-Complete Details.

IBPS

Probationary Officers/Clerk and Management Trainees & All IBPS Exams/Syllabus-Complete Details.

GATE

All Branches Syllabus & Question Papers-Free Download.

IES-Exam

Indian Engineering Services Syllabus & Question.Papers-Complete Details.

Software Program

Top Programming Source Codes/Lab Manuals with Solutions-Complete Details

Anna University

B.E/B.Tech/M.E/M.Tech/MCA/MBA Latest Syllabus & Question Papers

Scholarships

All Central & State Govt Scholarships/ International Scholarships/Merit Scholarships Details.

Placement Papers

All Companies Placement Papers with Answers - Free Download of Materials

Aptitude

All Aptitude Test Topics with Answers-Complete Details & Free Download

Technical Round Interview

All Companies Technical Round Interview Asked Questions with Answers

Certifications

All Certifications Software & All Branches Certifications-Complete Details.

Group Discussion

Group Discussion Various Topics with Valid Points-Complete Details.

HR Round

All HR Round Questions and Answers/Tips & Do's and Don'ts of HR Round.

General Job

Job Interview Tips & Do's/Dont's/Dress Codes/Body Language-Complete Details.

Placement ebooks

All Companies Placement Materials with Answers-Complete Details.

Technical Round Tips

All Kind of Technical Round Interview Tips and Answers/ Do's and Don'ts

Resume

Resume Writing Tips/Do's & Don'ts-Complete Details.

Career Pages

All MNC Companies Career Pages & Current Openings-Complete Details.

Software Projects

All Software Projects with Source Codes-Free Download & Details.

GRE

GRE Exam Procedure and Complete Details.

TOEFL

TOEFL Exam Procedure and Complete Details.

IELTS

IELTS Exam Procedure and Complete Details

SAT

SAT Exam Procedure and Complete Details

GMAT

GMAT Exam Procedure and Complete Details

MS in USA

MS in USA Procedure and Complete Details

Civil Engineering

Civil Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester.-Free Download

Mechanical Engineering

Mechanical Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Automobile Engineering

Automobile Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Computer Science

Computer Science Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Information Technology

Information Technology Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

MBA

MBA Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Biotechnology

Biotechnology Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Biomedical

Biomedical Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Aeronautical Engineering

Aeronautical Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download

Chemical Engineering

Chemical Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Electronics & Communication

Electronics & Communication Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Electrical & Electronics

Electrical & Electronics Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

MCA

MCA Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

B.Sc

B.Sc All Branches (Maths/Physics/Computer Science/Electronics/etc.,)-Lecture Notes-Free Download

BCA

BCA Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

BBA

BBA Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

M.Sc

M.Sc All Branches (Maths/Physics/Computer Science/Electronics/etc.,)-Lecture Notes-Free Download

M.Com

M.Com Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Engineering Maths

All Semester Engineering Maths (M1/M2/M3/M4/etc.,) Lecture Notes-Free Download

Engineering EBooks

All Engineering Branches of ebooks Free Download-Complete Details.

Engineering Physics

All Semester Engineering Physics Lecture Notes-Free Download

GATE Preparation Books

All Branches of GATE Free Preparation eBooks-Free Download.

Engineering Chemistry

All Semester Engineering Chemistry Lecture Notes-Free Download

Software Companies Info

All Software Companies in India - Complete Details.

Admission

Foreign Universities All Course Admission Procedures-Complete Details.

Software Ebooks

All Programming Software free Eboooks-Free Download.

Web Hosting

All Web Hosting Procedure-Complete Details.