technicalsymposium

Free Advertisement Procedure and Free Email /Whatsapp Updates

Free Email Alerts-Subscribe Below


Enter your Email ID here:

Note:Login & Check Your Email Inbox and Activate Confirmation Link

Software Companies Placement Papers- -Free Download

Software Companies Placement Papers With Answers- -Free Download

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete

1) Rohan and Rohit are twin brothers, but they do not look ......

A.unique B.different

C.likely D.alike

Ans.D

2) ...... of old paintings is a job for experts.

A.Resurrection B.Retrieval

C.Restoration D.Resumption

Ans.C

3) He is a person of sound character and ...... disposition.

A.beneficent B.morous

C.amiable D.amicable

Ans.C

4) In high school many of us never realised the importance that grammar would ...... in later life.

A.figure B.portray

C.play D.exercise

Ans.C

5) On account of the dearth of grass on the arid plains the cattle became ......

A.flippant B.jubilant

C.agitated D.emaciated

Ans.D

Each question consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.

6) LIGHT:BLIND

A.speech:dumb B.language:deaf

C.tongue:sound D.voice:vibration

Ans.A

7) CORPOREAL:SPIRITUAL

A.mesa:plateau B.moron:savant

C.foreigner:immigrant D.pedagogue:teacher

Ans.B

8) SYMPHONY:COMPOSER

A.Leonardo:music B.Fresco:painter

C.colours:pallet D.art:appreciation

Ans.B

In questions below, each passage consist of six sentences. The first and sixth sentence are given in the begining. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labelled as P, Q, R and S. Find out the proper order for the four sentences.

9)

S1: The Hound of Baskervilles was feared by the people of the area.

P : Some people spoke of seeing a huge, shadowy form a Hound at midnight on the moor.

Q : But they spoke of it in tones of horror.

R : Nobody had actually seen the hound.

S : This shadowy form did not reveal any details about the animal.

S6: The Hound of Baskervilles remains an unsolved mystery.

The Proper sequence should be:

A.SPQR B.SPRQ

C.PSRQ D.PQRS

Ans.D

10)

S1: A gentleman who lived alone always had two plates placed on the table at dinner time.

P : One day just as he sat down to dine, the cat rushed in to the room.

Q : One plate was for himself and other was for his cat.

R : she drooped a mouse into her own plate and another into her master plate.

S : He used to give the cat a piece of meat from his own plate.

S6: In this way the cat showed her gratitude to her master.

The Proper sequence should be:

A.QSPR B.PSRQ

C.QRSP D.RPQS

Ans.A

11)

S1: Ants eat worms, centipedes and spiders.

P : They are usually much quicker than the ant itself.

Q : Nevertheless, these animals do not make easy game for ants.

R : Besides, they have an extraordinary number of ways of escaping.

S : They also eat larvae and insect adults such as flies, moths and spring tails.

S6: Some jump, and some give out a pungent repellent substance.

The Proper sequence should be:

A.SQPR B.SPRQ

C.SQRP D.SRQP

Ans.A

12) In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls

A. y/(x + y)

B. x/xy

C. x/(x + y)

D. y/xy

Ans.C

13)What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream(2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

A. 16

B. 24

C. 30

D. 64

Ans.D

14)If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3

A.0 B.1 C.-1 D.4

Ans.B

15)A coffee shop blends 2 kinds of coffee,putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm.If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade,how much will the shop save in blending 100 gms.

A.Rs.90 B.Rs.1.00 C.Rs.3.00 D.Rs.8.00

Ans.C

16)There are 200 questions on a 3 hr examination.Among these questions are 50 mathematics problems.It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question.How many minutes should be spent on mathematics problems

A.36 B.72 C.60 D.100

Ans.B

17)In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either.How many of these studied both Latin and Greek

A.0 B.3 C.4 D.5

Ans.B

18)If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

A.1/4 B.1/2 C.1 D.2

Ans.C

19)If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

(A) b < a (B) b > a (C) b = a (D) b >= a

Ans. A

20)In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?

A. 12 B. 20 C. 24 D. 30

Ans. C

21)M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift/

A. D/(M-3) B. MD/3 C. M/(D-3) D. 3D/(M2-3M)

Ans. D

23) A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

A. 7 B. 8 C. 11 D. 12

Ans.C

24) If 2x-y=4 then 6x-3y=?

(a)15 (b)12 (c)18 (d)10

Ans. (b)

25)If x=y=2z and xyz=256 then what is the value of x?

(a)12 (b)8 (c)16 (d)6

Ans. (b)

26) (1/10)18 - (1/10)20 = ?

(a) 99/1020 (b) 99/10 (c) 0.9 (d) none of these

Ans. (a)

27) Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the

same in 40 mins.If all of them work together, find the time taken to fill the tank

(a) 17 1/7 mins (b) 20 mins (c) 8 mins (d) none of these

Ans. (a)

28) Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day.How many hour

a day should 40 men work to complete the job?

(a) 8 hrs (b) 7 1/2 hrs (c) 7 hrs (d) 9 hrs

Ans. (b)

29) Find the smallest number in a GP whose sum is 38 and product 1728

(a) 12 (b) 20 (c) 8 (d) none of these

Ans. (c)

30)A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms downstream in 4 hrs.Find

the speed of the boat in still water and the speed of the water current?

(a) 1/2 kmph (b) 7/12 kmph (c) 5 kmph (d) none of these

Ans. (b)

Technical

31)int a=0xdeabc;

char x=a;

printf(“%x”,x);

find the output of this endiane machine.

a)de b)ab c)0 d)cannot be predictable

32)A question on Computer Networks giving 3 lines o theorey on CSMA/CD CSMA/CA.

33)sizeof() is an operator .

34)main()

{

pfrintf(“%d”,f1(10,10);

}

the function declaration of f1(int,int) is given in some other program find how the function declaration is

extern int f1(int,int)

35)What is use of the Wait for Graph

36)main()

{

a=5;

if(a=1)

{

printf(“d”,a);

}

always if prints the value of a is 1

37)A bit on convewrtion of binary number to Octal .10111000 first convert it into the decimal and convert it into the Octal by deviding 8.

38)Which of following is correct:

a)For loops can be nested

b)For Loops may use the same Index

c)For loops cannot be overllapped

Ans:a,c

39)for(i=1;i<=5;i++)

if(i= =3) continue;

else printf("%d",i);

Ans:1 2 4 5

40)int a[][]={"abcd","cdej","klud");

printf("%c",**a);

Ans:a

41)main( )

{

int i=100;

int (*)M( );

printf("%d",*M(i));

}

int M( int x )

{

printf("%d",x++);

}

Ans :1003

42)when the system starts which will execute:

Ans :Booting loader

43)In C and C++ 27|3 is (it is bitwise or operator)

Ans:27

44)In C++ static members can be:

a)private b)public c)priotected d)all

Ans)public

45) find post fix otation to a+b*c/d

Ans:abcd/*+

46)main( )

{

if(0= =fork( ))

printf("yes");

else printf("no");

}

47)In Unix the command To delete all files and sub directories in a given directory:

48) Write a program to remove duplicates from a sorted array.

49)In C, if you pass an array as an argument to a function, what actually gets passed?

A. Value of elements in array

B. First element of the array

C. Base address of the array

D. Address of the last element of array

Ans-C

50) Which of the following statements are correct about an array?

1: The array int num[26]; can store 26 elements.

2: The expression num[1] designates the very first element in the array.

3: It is necessary to initialize the array at the time of declaration.

4: The declaration num[SIZE] is allowed if SIZE is a macro.

A. 1 B. 1,4

C. 2,3 D. 2,4

Ans-B

1. Three beauty pageant finalists-Cindy, Amy and the Linda-The winner was a musician. The one who was not last or first was a math major. The one who came in the third had black hair. Linda had red hair. Amy had no musical abilities. Who was first?
(A) Cindy
(B) Amy
(C) Linda
(D) None of these

2. Two twins have certain peculiar characteristics. One of them always lies on Monday, Wednesday, Friday. The other always lies on Tuesdays, Thursday and Saturdays. On the other days they tell the truth. You are given a conversation. Person A- today is Sunday, my name is Anil Person B-today is Tuesday, my name is Bill , What day is today?
A) Sunday
(B) Tuesday
(C) Monday
(D) Thursday

3. The difference of a number and its reciprocal is 1/2.The sum of their squares is
(A) 9/4
(B) 4/5
(C) 5/3
(D) 7/4

4. The difference of a number and its square is 870.What is the number?
(A) 42
(B) 29
C) 30
(D) 32

5. A trader has 100 Kg of wheat, part of which he sells at 5% profit and the rest at 20% profit. He gains 15% on the whole. Find how much is sold at 5% profit?
(A) 60
(B) 50
(C) 66.66
(D) 33.3

6. Which of the following points are collinear?
(A) (3,5) (4,6) (2,7)
(B) (3,5) (4,7) (2,3)
(C) (4,5) (4,6) (2,7)
(D) (6,7) (7,8) (2,7)

7. A man leaves office daily at 7pm.a driver with car comes from his home to pick him from office and bring back home. One day he gets free at 5.30 and instead of waiting for driver he starts walking towards home. In the way he meets the car and returns home on car. He reaches home 20 minutes earlier than usual. In how much time does the man reach home usually
(A) 1 hr 20 min
(B) 1 hr
(C) 1 hr 10 min
(D) 55 min

8. If m:n = 2:3,the value of 3m+5n/6m-n is
(A) 7/3
(B) 3/7
(C) 5/3
(D) 3/5

9. A dog taken four leaps for every five leaps of hare but three leaps of the dog is equal to four leaps of the hare. Compare speed?
(A) 12:16
(B) 19:20
(C) 16:15
D) 10:12

10. A watch ticks 90 times in 95 seconds. And another watch ticks 315 times in 323 secs. If they start together, how many times will they tick together in first hour?
(A) 100 times
(B) 101 times
(C) 99 times
(D) 102 times

11. The purpose of defining an index is
(A) Enhance Sorting Performance
(B) Enhance Searching Performance
(C) Achieve Normalization
(D) All of the above

12. A transaction does not necessarily need to be
(A) Consistent
(B) Repeatable
(C) Atomic
(D) Isolated

13. To group users based on common access permission one should use
(A) User Groups
(B) Roles
(C) Grants
(D) None of the above

14. PL/SQL uses which of the following
(A) No Binding
(B) Early Binding
C) Late Binding
(D) Deferred Binding

15. Which of the constraint can be defined at the table level as well as at the column level
(A) Unique
(B) Not Null
(C) Check
(D) All the above

16. To change the default date format in a SQLPLUS Session you have to
(A) Set the new format in the DATE_FORMAT key in the windows Registry.
(B) Alter session to set NLS_DATE-FORMAT.
(C) Change the Config.ora File for the date base.
D) Change the User Profile USER-DATE-FORMAT.

17. Which of the following is not necessarily an advantages of using a package rather than independent stored procedure in data base.
(A) Better performance.
(B) Optimized memory usage.
(C) Simplified Security implementation.
(D) Encapsulation.

18. Integrity constrains are not checked at the time of
(A) DCL Statements.
(B) DML Statements.
(C) DDL Statements.
(D) It is checked all the above cases.

19. Roll Back segment is not used in case of a
(A) DCL Statements.
(B) DML Statements.
(C) DDL Statements.
(D) all of the above.

20. An Arc relationship is applicable when
A) One child table has multiple parent relation, but for anyone instance of a child record only one of the relations is applicable.
(B) One column of a table is related to another column of the same table.
(C) A child table is dependent on columns other than the primary key columns of the parent table.
D) None of the above.

1. How many times the program will print “India
include
int main()
{
printf(“India”);
main();
return 0;
}

A.Infinite times
B.32767 times
C.65535 times
D.Till stack doesn’t overflow

Answer: D

Solution:
A call stack or function stack is used for several related purposes, but the main reason for having one is to keep track of the point to which each active subroutine should return control when it finishes executing. A stack overflow occurs when too much memory is used on the call stack. Here function main() is called repeatedly and its return address is stored in the stack. After stack memory is full. It shows stack overflow error.

2. Specify the 2 library functions to dynamically allocate memory?

A.malloc() and memalloc()
B.alloc() and memalloc()
C.malloc() and calloc()
D.memalloc() and faralloc()

Answer: C

3. You need to store elements in a collection that guarantees that no duplicates are stored. Which two interfaces provide that capability?

A.Java.util.Map
B.Java.util.List
C.Java.util.Collection
D.None of the above

Answer: A

Solution:
Option A is correct. A Map cannot contain duplicate keys. Option B is wrong. Lists typically allow duplicate elements. Option C is wrong. Collection allows duplicate elements.

4. Which three are methods of the Object class? 1. notify(); 2. notifyAll(); 3. isInterrupted(); 4. synchronized(); 5. interrupt(); 6. wait(long msecs); 7. sleep(long msecs); 8. yield();

A.1, 2, 4
B.2, 4, 5
C.1, 2, 6
D.2, 3, 4

Answer: C

Solution:
(1), (2), and (6) are correct. They are all related to the list of threads waiting on the specified object. (3), (5), (7), and (8) are incorrect answers. The methods isInterrupted() andinterrupt() are instance methods of Thread. The methods sleep() and yield() are static methods of Thread. D is incorrect because synchronized is a keyword and the synchronized()construct is part of the Java language.

5. Which class or interface defines the wait(), notify(),and notifyAll() methods?

A.Object
B.Thread
C.Runnable
D.Class

Answer: A

Solution:
The Object class defines these thread-specific methods. Option B, C, and D are incorrect because they do not define these methods. And yes, the Java API does define a class called Class, though you do not need to know it for the exam

6. The SQL WHERE clause:

A.limits the column data that are returned.
B.limits the row data are returned.
C.Both A and B are correct.
D.Neither A nor B are correct.

Answer: B

7. To define what columns should be displayed in an SQL SELECT statement:

A.use FROM to name the source table(s) and list the columns to be shown after SELECT.
B.use USING to name the source table(s) and list the columns to be shown after SELECT.
C.use SELECT to name the source table(s) and list the columns to be shown after USING.
D.use USING to name the source table(s) and list the columns to be shown after WHERE.

Answer: A

8. The ODBC core API consists of which of the following functions

A.Commit or rollback transactions only
B.Connect to data sources with driver-specific information only
C.Connect to data sources only
D.Both 1 and 3 above are in the OBDC core API.

Answer: D

9. The memory address of fifth element of an array can be calculated by the formula

A.LOC(Array[5]=Base(Array)+w(5-lower bound), where w is the number of words per memory cell for the array
B.LOC(Array[5])=Base(Array[5])+(5-lower bound), where w is the number of words per memory cell for the array
C.LOC(Array[5])=Base(Array[4])+(5-Upper bound), where w is the number of words per memory cell for the array
D.None of above

Answer: A

10. Which of the following is not a limitation of binary search algorithm?

A.must use a sorted array
B.requirement of sorted array is expensive when a lot of insertion and deletions are needed
C.there must be a mechanism to access middle element directly
D.binary search algorithm is not efficient when the data elements are more than 1000.

Answer: D

11. SNAPSHOT is used for [DBA]

A.Synonym
B.Table space
C.System server
D.Dynamic data replication

Answer: D

12. What is difference between a DIALOG WINDOW and a DOCUMENT WINDOW regarding moving the window with respect to the application window?

A.Both windows behave the same way as far as moving the window is concerned.
B.A document window can be moved outside the application window while a dialog window cannot be moved
C.A dialog window can be moved outside the application window while a document window cannot be moved
D.None

Answer: C

13. What does DLL stands for?

A.Dynamic Language Library
B.Dynamic Link Library
C.Dynamic Load Library
D.None of the above

Answer: B

14. Which Oracle access method is the fastest way for Oracle to retrieve a single row?

A.Primary key access
B.Access via unique index
C.Table access by ROWID
D.Full table scan

Answer: A

15. void start()
{

A a = new A();
B b = new B();
a.s(b);
b = null; /* Line 5 */
a = null; /* Line 6 */
System.out.println(“start completed”); /* Line 7 */
}
When is the B object, created in line 3, eligible for garbage collection

A.after line 5
B.after line 6
C.after line 7
D.There is no way to be absolutely certain.

Answer: D

Solution:
Option D is correct. I think there are too many unknowns about the method s and the classes A and B to be able to answer this question with any certainty.

16.int i,j;
for(i=0;i<=10;i++)
{
j+=5;
assert(i<5);
}

A.Runtime error
B.5
C.6
D.10

Answer: A

Solution:
Runtime error: Abnormal program termination. assert failed (i<5), NOTE asserts are used during debugging to make sure that certain conditions are satisfied. If assertion fails, the program will terminate reporting the same. After debugging use, #undef NDEBUG and this will disable all the assertions from the source code. Assertion is a good debugging tool to make use of.

17. main()
{
int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};
int j,*p=c,*q=c;
for(j=0;j<5;j++)
{
printf(” %d “,*c);
++q;
}
for(j=0;j<5;j++)
{
printf(” %d “,*p);
++p;
}
}

A.2 2 2 2 2 2 3 4 6 5
B.2.8,3.4,4,6.7,5
C.Compiler error
D.None

Answer: A

Solution:
Initially pointer c is assigned to both p and q. In the first loop, since only q is incremented and not c , the value 2 will be printed 5 times. In second loop p itself is incremented. So the values 2 3 4 6 5 will be printed

18. main(int argc, char **argv)
{
printf(“enter the character”);
getchar();
sum(argv[1],argv[2]);
}
sum(num1,num2) int num1,num2;
{
return num1+num2;
}

A.2
B.3
C.Compile error
D.None

Answer: C

Solution:
argv[1] & argv[2] are strings. They are passed to the function sum without converting it to integer values.

19. #include
main()
{
char s[]={‘a’,’b’,’c’,’n’,’c’,’’};
char *p,*str,*str1;
p=&s[3];
str=p;
str1=s;
printf(“%d”,++*p + ++*str1-32);
}

A.77
B.Compiler error
C.32
D.None

Answer: A

Solution:
p is pointing to character ‘n’. str1 is pointing to character ‘a’ ++*p. “p is pointing to ‘n’ and that is incremented by one.” the ASCII value of ‘n’ is 10, which is then incremented to 11. The value of ++*p is 11. ++*str1, str1 is pointing to ‘a’ that is incremented by 1 and it becomes ‘b’. ASCII value of ‘b’ is 98. Now performing (11 + 98 – 32), we get 77(“M”); So we get the output 77 :: “M” (Ascii is 77).

20. #include
int main()
{
int j=1;
while(j <= 255)
{
printf(“%c %dn”, j, j);
j++;
}
return 0;
}

A.Infinite times
B.255 times
C.256 times
D.254 times

Answer: B

Solution:
The while(j <= 255) loop will get executed 255 times. The size short int(2 byte wide) does not affect the while() loop.

21. Which of the following data structure store the homogeneous data elements?

A.Arrays
B.Records
C.Pointers
D.None

Answer: B

22. If you need to duplicate the entire disk, which command will you use?

A.Copy
B.Diskcopy
C.Chkdsk
D.Format

Answer: B

Solution:
Diskcopy is used to perform track-by-track copy of a disk into another. Copy command copies selected files; chkdsk and format commands are not for copying purpose

23. The SQL command to create a table is:

A.MAKE TABLE.
B.ALTER TABLE
C.DEFINE TABLE.
D.CREATE TABLE.

Answer: D

24. Which SQL trigger does SQL Server NOT support?

A.BEFORE
B.INSTEAD OF
C.AFTER
D.SQL Server supports all three

Answer: A

25. Pre-processors does not do which one of the following

A.macro
B.conditional compliclation
C.in type checking
D.including load file

Answer: C

26. How many buses are connected as part of the 8085 microprocessor?

A.2
B.3
C.5
D.8

Answer: B

27. In a CLIENT/SERVER environment , which of the following would not be done at the client ?

A.User interface part
B.Data validation at entry line
C.Responding to user events
D.None of the above

Answer: D

28. Which command will delete all data from a table and will not write to the rollback segment?

A.DROP
B.DELETE
C.CASCADE D
D.TRUNCATE

Answer: B

29. The system variable that records the select statement that SQL * FORMS most recently used to populate a block is

A.SYSTEM.LAST_RECORD
B.SYSTEM.CURSOR_RECORD
C.SYSTEM.CURSOR_FIELD
D.SYSTEM.LAST_QUERY

Answer: D

30. Which of the following is part of an administrative policy to secure a database?

A.Authentication policies
B.Limiting particular areas within a building to only authorized people
C.Ensure appropriate responses rates are in external maintenance agreements
D.All of the above.

Answer: D




Oracle Reasoning Test Placement Papers

In this page, we deal the Reasoning test questions. Are you weak in Reasoning? then candidates can practice the Reasoning Questions and answers which are given below. Practice more and get success in the Oracle Recruitment Test.


1. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill in the blank spaces:
0.5, 1.5, 4.5, 13.5, (….)

A. 45.5
B. 39.5
C. 30.5
D. 40.5

Answer: Option D

Solution:
Each term of the series is obtained by multiplying the preceding term by 3.
Missing number = 13.5 * 3 = 40.5.

2. Study the following information carefully and answer the given questions:
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 25 280 345 36 93 147 550
Step I: 550 280 345 36 93 147 25
Step II: 550 345 280 36 93 147 25
Step III: 550 345 280 147 93 36 25
This is the final arrangement and step III is the last step for this input.

Following is the step II for an input. What will be the first step for the input?
Step II: 595 438 28 142 38 65 289

A. 595 28 438 142 38 65 289
B. 595 438 142 28 38 65 289
C. 595 28 142 438 38 65 289
D. Cannot be determined

Answer: Option D

Solution:
Numbers are getting arranged in descending order.
The largest of the given number interchanges its place with the first number. IN case the largest number is already arranged, the second largest is interchanged with the number next to the largest number, and so on until the numbers are arranged in descending order. This step cannot be determined

3. Cause: It is found that the computer of one of the top officials in the Prime Minister’s office is hacked.
Which of the following can be a possible effect of the above cause?

A. The government may stop providing computers to top officials.
B. The government may order immediate change of security features on all computers used by top officials.
C. the government may ask all top officials to stop using computers for any government related work.
D. The government may ask all the top officials to take a back up of all the data in their computers immediately.

Answer: Option B

Solution:
The hacking of computers of a top official may raises security concerns because the top official may be dealing with such issues which need to be held under strict secrecy.
Choice (a) and (c) may not take place because without computers the storage and recovery of data becomes difficult and time consuming.
Choice (b) may take place, because government may first safe guard the computers of other top officials from being hacked.
Loss of data is not the matter here. The problem is that the data is being accessed by unauthorised persons. Hence (d) is not a possible effect.
Since there is no information that hacking is done with the knowledge of the official concerned (e) is not a possible effect.
Hence, (b) is a possible cause.

4. Statement:
“The city’s top ranker for SSC examination this year will be definitely from our school.” – Principal of a school ‘X’.
Assumptions:
I. The teachers of the school have prepared their students thoroughly.
II. Most of intelligent students in the city are studying in school ‘X’.

A. If only assumption I is implicit
B. If only assumption II is implicit
C. If either I or II is implicit
D. If neither I nor II is implicit

Answer: Option A

Solution:
As a principal, he trusts his teacher that they would have prepared the students thoroughly. So that they could appear in the list of toppers. Hence I is implicit. Only intelligence cannot be the basis of the Principal’s statement. Hence II is not implicit.

5. The number of instances where judges have made unwanted remarks in open courts against other constitutional/ statutory bodies or persons who were not before them is increasing. There is a need to bring such behaviour of judges within the purview of judicial standards.
Which of the following can be inferred/concluded from the given information?

A. There is a set of judicial standards which the judges are expected to follow.
B. Till now no one has set any standards for judges.
C. It is not desirable for the judges to pass such comments on other constitutional/ statutory bodies in their absence.
D. Freedom of expression cannot be exercised while in official capacity.

Answer: Option A

Solution:
The passage states that the behaviour of the judges such as commenting on other constitutional/ statutory bodies or persons should be brought under judicial standards. This indicates that there are certain standards already existing. Hence, (A) can be inferred from the passage.
Choice (B) contradicts the information given in the passage.
The first sentence in the passage states that the number of instances is increasing. This statement does not mention whether it is a good sign or not. The latter statement wants this behaviour to be brought under judicial statements. From this it is clear that the assumption involved is that such behaviour is not desirable. Hence, (C) is the assumption implicit in the passage.
The passage is referring to passing particular kind of comments but it is not against every kind of comment. Hence, (D) cannot be concluded.
Choice (A) is the inference.

6. Statement:
Cooperative social relationships contribute to develop individual potentialities.
Assumptions:
I. Every society desires to prosper.
II. Individuals desire to develop their potential.
III. It is possible to create and maintain cooperative environment in a society.

A. Only II and III
B. Only II and I
C. Only I and III
D. Only II

Answer: Option A

7. Young is related to old in the same way as wide is related to?

A. Insufficient
B. Big
C. Narrow
D. Long

Answer: Option C

Solution:
The words in each pair are antonyms of each other

8. (A) A disease called conjuctivitis (also called Madras eye) prevailed in the state of Andhra Pradesh where one in every five people was effected.
(B) A large number of people from Madras migrated to Andhra Pradesh.

A. if statement (A) is the cause and statement (B) is its effect.
B. if statement (B) is the cause and statement (A) is its effect.
C. if both the statements (A) and (B) are independent causes.
D. if both the statements (A) and (B) are effects of independent causes.

Answer: Option D

Solution:
The disease has no relation with people of Madras. Hence, (A) and (B) are effects of independence causes.

9. Statement:
The government’s efforts to curtail drug abuse is unable to achieve any result, mainly because the people who are involved in this are closely related to high profile people in the society.
Which of the following is a course of action that can be initiated to reduce drug menace?

A. The government should provide more support to the enforcement authority in bringing such people to books.
B. The government should ask the drug peddlers to not to sell drugs to high profile people.
C. The government should declare consumption of drugs as illegal.
D. The Prime Minister should call for meeting of all high profile people in the society to discuss the matter.

Answer: Option A

Solution:
The statement brings out the reasons behind the government’s failure to curtail drug menace.
As the people involved are high profile people, it is possible that the efforts of the enforcement authority do not run smoothly. Choice (1) states that the government should increase its support to the enforcement authority. This would help them to perform their duty properly. Hence, (1) is proper course of action.
Choice (2) is meaningless as the government does not support selling of drugs at all.
Choice (3) is based on the assumption that drug abuse is not declared illegal. Hence, (3) is not a proper course of action.
It is meaningless to have meeting with those who are actually involved in illegal activity to discuss about such activity. Hence, (4) is not a proper course of action.
Hence, Choice (1) is proper course of action.

10. A fruit basket contains more apples than lemons.
There are more lemons in the basket than there are oranges.
The basket contains more apples than oranges.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true
B. false
C. uncertain
D. None

Answer: Option A

Solution:
There are fewer oranges than either apples or lemons, so the statement is true.

11. 40 30 3600

15 24 17

What is the sum of the two resultant number of the set of the number given above?

A. 22
B. 23
C. 25
D. 42

Answer: Option C

12. You find a lady’s purse dropped on the road and on picking it up, find a thousand rupees inside. You would :

A. take the purse away.
B. take out the money and leave the purse there.
C. deposit it at the nearest police station.
D. stand there and wait for the owner.

Answer: Option D

Solution:
stand there and wait for the owner.

13. harvest

A. autumn
B. stockpile
C. tractor
D. crop

Answer: Option D

Solution:
To harvest something, one must have a crop, which is the essential element for this item. Autumn (choice a) is not the only time crops are harvested. There may not be enough of a crop to stockpile (choice b), and you can harvest crops without a tractor (choice c).

14. Statement:
Students attendance in regular colleges is falling day by day, while in private coaching centers the situation is just the opposite.
Courses of Action:
I. Students must be given individual attention.
II. At least once in a week they must be given a test.
III. Without proper attendance, a student must not be allowed to attend the final examinations.

A. Only II follows
B. I and III follow
C. Only III follows
D. All the three follow
E. None follows

Answer: Option E

Solution:
Course of action I is based on the assumption that the students are not attending the class due to lack of individual attention, hence I does not follow. For the similar reason course of action II is not proper course of action. II is not a proper course of action. Course of action III force the student to attend the class without solving the problem of not attending the classes. Hence, III does not follow.
.
15. Statement :All windows are doors .No door is a bat

A. No window is bat
B. No bat is door
C. none of these
D. All widows are bats

Ans. B




Oracle English Test Model Papers

Contenders can practice the English test Model questions on this page. We suggest the candidates prepare well for the Oracle Placement test before appearing.


1. They have waited here for four hours.

A. simple
B. negative
C. complex
D. compound

Answer: Option A

2. The goal of any company is to have its product name become ______constantly at the forefront of the consumer’s mind.

A. garrulous
B. unctuous
C. tremulous
D. ubiquitous

Answer: Option D

Solution:
Ubiquitous (adj.) means being present everywhere.

3. WHOLESOME

A. unhealthy
B. hygienic
C. irrelevant
D. surrounding

Answer: Option A

Solution:
Wholesome (healthy, salubrious) and unhealthy are antonyms.

4. Choose the correct spelt word out of the given alternatives.

A. Commander
B. Comander
C. Comander
D. Comandar

Answer: Option A

5. He is used ________ such hardships.

A. at
B. in
C. to
D. for

Answer: Option C

6. Have you seen the recent Hollywood films.

A. past perfect
B. present perfect
C. simple past
D. simple present

Answer: Option B

7. We ———————- for the examination.

A. Have preparing
B. Are preparing
C. Had preparing
D. Have been prepared

Answer: Option B

Solution:
Are preparing

8. Recently
(P) containing memorable letters of Churchill
(Q) a book
(R) has been published
(S) by a reputed publisher

A. QPRS
B. PQRS
C. QRPS
D. RQPS

Answer: Option A

9. ALACRITY

A. boredom
B. vexation
C. promptness
D. wit

Answer: Option C

Solution:
Alacrity means (brisk eagerness or enthusiasm) or promptness.

10. He is angry with me _________ my carelessness.

A. at
B. in
C. for
D. of

Answer: Option C

11. TRIBUTE

A. declaration
B. accolade
C. criticism
D. anger

Answer: Option B

Solution:
Tribute and accolade (praise) are synonymous.

12. Lynette had to learn the ______ of the insurance profession before she felt comfortable describing products to her clients.

A. lexicon
B. classicism
C. juncture
D. cessation

Answer: Option A

Solution:
Lexicon (n.) is the vocabulary used in a language, profession, class, or subject.

13. Normally distinguished and reserved, Robert would act ______ when he joined his friends to cheer for their old high school team at annual the homecoming game.

A. indignant
B. oafish
C. poignant
D. reputable

Answer: Option B

Solution:
Oafish (adj.) means acting stupid, goofy, or clumsy.

14. Lottery in which an article is assigned by lot to one of those buying tickets

A. Auction
B. Raffle
C. Audit
D. Transit

Answer: Option B

15. He stole a car recently

A. SVOA
B. SV
C. SVAA
D. SVA


Answer: Option A

Source: Contents are provided by Technicalsymposium Google Group Members.
Disclaimer: All the above contents are provided by technicalsymposium.com Google Group members.
Further, this content is not intended to be used for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Technical Symposium.Com All Jobs & Certifications
Lecture Notes and Scholarships & Project Details

Fresher Jobs Details
job detailsAll Fresher Software Jobs Details
job detailsAll Government Jobs Details
job detailsAll Internships Details
job detailsOff-Campus Interviews/Walk-in Details
job detailsAll Competitive Exam Details
job detailsBank Clerk/Officers Jobs Details
job detailsB.Sc/M.Sc Graduate Fresher Jobs
job detailsAll Technical Jobs Details
job detailsAll State/Central Government Jobs Details
Conference/Symposium Details
job detailsAll International Conference Details
job detailsAll National Conference Details
job detailsAll Symposium/Workshop Details
job detailsUniversity Conferences Details
job detailsIIT/NIT/IIM Conference Details
job detailsComputer Science Conference Details
job detailsElectronics Conferences Details
job detailsMechanical Conferences Details
job detailsAll Latest Conferences Details
Calendar of Events Details
job detailsJanuary – List of All Event Details
job detailsFebruary – List of All Event Details
job detailsMarch– List of All Event Details
job detailsApril – List of All Event Details
job detailsMay – List of All Event Details
job detailsJune – List of All Event Details
job detailsJuly – List of All Event Details
job detailsAugust – List of All Event Details
job detailsAll Months - List of All Events Details
GATE Question Papers & Syllabus
job detailsAll GATE Previous Year Question Papers
job detailsGATE Syllabus for All Branches
job detailsGATE-Computer Science Question Papers
job detailsGATE – Mechanical Question Papers
job detailsGATE – ECE Question Papers
job detailsGATE- EEE Question Papers
job detailsGATE – Civil Engineering Question Papers
job detailsGATE – All Branches Question Papers
job detailsGATE Exam Pattern Details
IES Question Papers & Syllabus
job detailsIES Complete Information
job detailsIES Previous Year Question Papers
job detailsIES Syllabus for All Branches
job detailsIES – Mechanical Question Papers
job detailsIES - E & T Question Papers
job detailsIES - EEE Question Papers
job detailsIES -Civil Engineering Question Papers
job detailsIES - All Branches Question Papers
job detailsIES - Exam Pattern Details
All Companies Placement Materials
job detailsTCS Placement Papers
job detailsWIPRO Placement Papers
job detailsZOHO Placement Papers
job detailsCTS Placement Papers
job detailsINFOSYS Placement Papers
job detailsARICENT Placement Papers
job detailsSBI Placement Papers
job detailsRRB Placement Papers
job detailsBANK/IBPS Placement Papers
Aptitude Round Materials
job details Problem on Numbers
job detailsProblem on Trains
job detailsTime and Work
job detailsSimple Interest
job detailsAptitude Short- Cut Formulas
job detailsAptitude Tricks
job detailsOdd Man Out Series
job detailsSimplification Problems
job detailsProfit & Loss
Technical Round Materials
job detailsJAVA Technical Round Q & A
job detailsC Technical Round Q & A
job detailsC++ Technical Round Q & A
job detailsASP.NET Technical Round Q & A
job detailsData Structure Technical Round Q & A
job detailsSQL Technical Round Q & A
job detailsC# Technical Round Q & A
job detailsPHP Technical Round Q & A
job detailsJ2EE Technical Round Q & A
Software Programs and Lab Manuals
job detailsSurvey Lab Manuals
job detailsCAD/CAM Lab Manuals
job detailsOOPS/C++ Lab Manuals
job detailsJAVA/Internet Programming Manuals
job detailsList of All C Programs with Source Code
job detailsList of All Data Structure Programs
job detailsC Aptitude Programs
job detailsMicroprocessor & Micro Controller Manuals
job detailsAll Engineering Branches Lab Manuals
Anna University Syllabus & Question Papers
job detailsB.E/B.Tech Previous Year Question Papers
job detailsBE-Computer Science Syllabus
job detailsBE-Mechanical Engineering Syllabus
job detailsBE-Civil Engineering Syllabus
job detailsBE-ECE Syllabus
job detailsBE-EEE Syllabus
job detailsMBA/MCA Syllabus
job detailsBE-Aeronautical Engineering Syllabus
job detailsBE-Biomedical Syllabus
IBPS/Bank Syllabus & Question Papers
job detailsIBPS Clerk Exam Syllabus
job detailsIBPS Clerk Question Papers
job detailsIBPS Probationary Officers Syllabus
job detailsIBPS PO Question Papers
job detailsIBPS RRB Exam Syllabus
job detailsIBPS Special Officers Exam Syllabus
job detailsSBI Clerk/PO Syllabus
job detailsAll Private Banks PO/Clerk Syllabuses
job detailsAll Nationalized Bank Po/Clerk Syllabuses
Civil Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Mechanical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Computer Science Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
MCA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
MBA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
ECE Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
EEE Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Biotechnology Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Chemical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Biomedical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Aeronautical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
B.Sc (All Major Branches) Lecture Notes
job detailsMaths / Statistics Lecture Notes
job detailsPhysics Lecture Notes
job detailsChemistry Lecture Notes
job detailsElectronics Lecture Notes
job detailsComputer Science/IT Lecture Notes
job detailsAgriculture Lecture Notes
job detailsBiotechnology/Biomedical Lecture Notes
job detailsNursing Lecture Notes
job detailsFashion Technology Lecture Notes
M.Sc (All Major Branches) Lecture Notes
job detailsComputer Science/IT Lecture Notes
job detailsAgriculture Lecture Notes
job detailsBiotechnology/Biomedical Lecture Notes
job detailsNursing Lecture Notes
job detailsFashion Technology Lecture Notes
job detailsMaths / Statistics Lecture Notes
job detailsPhysics Lecture Notes
job detailsChemistry Lecture Notes
job detailsElectronics Lecture Notes
B.Com/M.Com Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
job detailsCommerce Placement Materials
job detailsCommerce Placement Materials
BBA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
job detailsPlacement MaterialsEighth Semester Lecture Notes
job detailsFresher Jobs Details
BCA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
job detailsPlacement Materials
job detailsFresher Jobs Details

Hosting by Yahoo!

About-Us    Contact-Us    Site-map

©copyright All rights are reserved to technicalsymposium.com