technicalsymposium

Free Advertisement Procedure and Free Email /Whatsapp Updates

Free Email Alerts-Subscribe Below


Enter your Email ID here:

Note:Login & Check Your Email Inbox and Activate Confirmation Link

Software Companies Placement Papers-Alumnus -Free Download

Software Companies Placement Papers With Answers-Alumnus -Free Download

ALUMNUS Placement Paper Pattern :


When compiled from command line what are linking options?

2 You have written a code in C++, and u have to use a C library , what would u do?
(Ans: write extern "c" in header files)

3 Fiber optic backbone is in which OSI layer?


4 void main()
; {;;;;;;;;
; int x=1;
; int y=1;
; int i;
; for(i=2;i<=100;i++)
; {
; x=x+i;y=y*(i+1)/(i-1);
; }
What are the values of x & y?

5 If we carry out operation (-3)+(-6),then which of the what will be the value of carry and sign flag?

6 void abc(int a[])
{
; int k=0;int j=50;
; while(k<j)
;{
;if(a[i]>a[j]);;;;;;;
; k++;
; else
; j--;
}
How many times the loop will occur?


7 Integrate e^(x^-2)dx , with limits -infinity to +infinity?What is the final value?

8 Let p be a 16 bit number.The 2's complement of p will be represented by?

9 void main()
; {
; int a[]={5,4,3,2,1};
; int x,y;
; int *p=&a[2];
; *p++;
; x=++*p;
; y=*(p++);
; printf("%d %d",x,y)'
; }
;What will be the value of x and y?


10 Let there be a set of 3 numbers.Then number of groups possible?

11 A question on some technique used in DA-converter?

12 Which data structure to use for fastest search?

13 A binary tree contains 1024 elements.What is maximum number of comparisons needed to search an element?

14 s=1-1/4+1/16-1/32...... What is the value of S?(Ans = 0.8 Hint Its a GP)

15 A C++ class has multiple references to base class.Then some options were given?


16 for(i=0;i<20;i++)
;{
; a[i]=i;

}
; for(i=0;i<20;i++)
{
; a[i]=a[19-i];;;;;;;;
;}
What is final value of array a? Options were there.

17 In Java can a variable be initilised inside a loop?

18 Two dices are thrown.What is the probality that the the number on the first dice is greater or equal to number on the second dice?



1. In each question below is given a statement followed by two conclusions numbered I and II. You have to consider the statement and the following conclusions and decide which of the conclusion(s) is implicit in the statement.
Statement:
The government has decided to pay compensation to the tune of Rs. 1 lakh to the family members of those who are killed in railway accidents.
Conclusions:
I. The government has enough funds to meet the expenses due to compensation.
II. There may be reduction in incidents of railway accidents in near future.

A.Only assumption I is implicit B.Only assumption II is implicit C.Either I or II is implicit D.Neither I nor II is implicit

Answer: A

Explanation:
Clearly, the amount of compensation must have been decided keeping in mind the monetary position of the Government. So, I is implicit. However, nothing can be said about the frequency of railway accidents in future. So, II is not implicit.

2. Statement:
Should Doordarshan be given autonomous status?
Conclusions:
I. Yes. It will help Doordarshan to have fair and impartial coverage of all important events.
II. No. The coverage of events will be decided by a few who may not have healthy outlook.

A.Only argument I is strong B.Only argument II is strong C.Either I or II is strong D.Neither I nor II is strong

Answer: A

Explanation:
Clearly, the autonomous status of the Doordarshan will be a step towards giving it independence for an impartial coverage. Autonomous status does not mean that the coverage will be decided by a few. So, only argument I holds.

3. Statement:
Should Government close down loss-making public sector enterprises?
Conclusions:
I. No. All employees will lose their jobs, security and earning, what would they do ?
II. Yes. In a competitive world the rule is 'survival of the fittest'.

A.Only argument I is strong B.Only argument II is strong C.Either I or II is strong D.Neither I nor II is strong

Answer: A

Explanation:
Closing down public-sector enterprises will definitely throw the engaged persons out of employment. So, argument I holds. Also, closing down is no solution for a loss-making enterprise. Rather, its causes of failure should be studied, analyzed and the essential reforms implemented. Even if this does not work out, the enterprise may be privatized. So, argument II is vague,

4. Statement:
Should India support all the international policies of United States of America ?
Conclusions:
I. No. Many other powerful countries do not support the same.
II. Yes. This is the only way to gain access to USA developmental funds.

A.Only argument I is strong B.Only argument II is strong C.Either I or II is strong D.Neither I nor II is strong

Answer: D

Explanation:
Our country cannot support USA's policies blindly without analysis, just to gain monetary help. Also, we should not withdraw our support without considering the policies, just because some other nations have done so. So, none of the arguments holds strong.

5. Statement:
The State Government has abolished the scheme of providing concessional air ticket to students.
Conclusions:
I. Students will not travel by air in future.
II. The students who resort to travel by air can bear the expenses of air ticket.

A.Only assumption I is implicit B.Only assumption II is implicit C.Either I or II is implicit D.Neither I nor II is implicit

Answer: B

Explanation:
The scheme has been abolished not to discourage the students from travelling by air but keeping in mind that the abolition of scheme won't stop them from travelling by air. So, only II is implicit.

6. Select a figure from amongst the Answer Figures which will continue the same series as established by the five Problem Figures. v9 (Image)

A.1 B.2 C.3 D.4 E.5

Answer: A

Explanation:
Both the larger and the smaller squares move to the adjacent corner ACW in each turn. Also, the shading in the smaller square moves 1, 2, 3, 4, 5, ... steps ACW sequentially and the shading in the larger square moves 1, 2, 3, 4, 5,.... steps CW sequentially.

7. v1 (Image)

A.1 B.2 C.3 D.4 E.5

Answer: E

8. u111 (Image)

A.1 B.2 C.3 D.4 E.5

Answer: D

Explanation:
In one step, the existing element enlarges and a new element appears inside this element. In the next step, the outer element is lost.

9. v2 (Image)

A.1 B.2 C.3 D.4 E.5

Answer: B

Explanation:
Similar figure reappears in every second step. Each time the first figure reappears, the elements interchange positions in the order : . And, each time the second figure reappears, the elements interchange positions in the order :

10. If “CAT”ť is coded as “DEBCUV”ť, how will you code “RACE”ť.

A.FATHERHY B.U V F G E F C.C L M F G T D.STBCDEFG

Answer: D

Explanation:
The pattern of coding is such that each letter has been allotted value of 2 letters following the sequence, i.e. A = BC, B = CD, C = DE, etc. Hence, the word RACE will be coded as “STBCDEFG”

11. Select the alternative that logically follows the two given statements.
Statements:
All Books are pages.
All pages are boxes.

A.All boxes are books B.All books are boxes C.No books are boxes D.Both (a) and (b)

Answer: B

12. Statements:
No monkeys are apes.
Some apes are chimpanzees

A.Some chimpanzees are not monkeys B.Some monkeys are not chimpanzees C.Both (a) and (b) D.None of the above

Answer: A

13. Statements:
No men are good.
Some good people are saints.

A.Some saints are not men B.Some men are not saints C.All men are saints D.None of these

Answer: A

14. Read the following information given below and answer the questions that follow:
Puja, Kajol, Raj, Sanju, Teena and Uday sit round a hexagonal table in such a way that neither Puja nor Raj sits opposite to Kajol and neither Teena nor Uday sits opposite to Sanju, wehereas Raj sits to the immediate left of Sanju.
If Teena sits opposite to Raj, then which of the following must be true ?

A.Puja is opposite to Sanju B.Kajal and Uday sit opposite to each other C.Puja nd Uday sit opposite to each other D.None of these

Answer: D

15. If Puja sits to the immediate left of Raj, then

A.Kajol sits opposite to Raj B.Puja sits opposite to Sanju C.Kajol sits opposite to Sanju D.Teena is opposite to Raj

Answer: C

16. If Teena sits opposite to Kajol, then which of the following is definetely false ?

A.Uday and Puja sit next to each other B.Uday sits opposite to Raj C.Puja sits opposite to Sanju D.Puja and Uday have only one person between them

Answer: D

17. Read the following information given below and answer the questions that follow:
“In a class of 70 students, 30 failed in mathematics and 35 failed in Statistics. Ten students passed in both the subjects.”
How many failed in both the subjects ?

A.65 B.60 C.5 D.15

Answer: C

18. How many students passed only in Mathematics ?

A.40 B.30 C.15 D.20

Answer: B

19. How many students passed in exactly one of the two subjects ?

A.60 B.55 C.40 D.35

Answer: B

20. Fill in the blanks with the appropriate word.
My husband's family speaks ............... Polish.

A.a B.an C.the D.no article needed

Answer: D

21. ........................apple a day keeps the doctor away.

A.a B.an C.the D.no article needed

Answer: B

22. ................ ink in my pen is red.

A.an B.the C.a D.no article needed

Answer: B

23. Our neighbours have................. cat .

A.a B.an C.the D.no article needed

Answer: A

24. A pen is mighter than...............sword.

A.an B.the C.a D.no article needed

Answer: B

25. I can do it in ............ hour.

A.an B.a C.the D.no article needed

Answer: A

26. Mr.Brown is .................European.

A.an B.a C.the D.no article needed

Answer: B

27. This is......... unique opportunity.

A.an B.a C.the D.no article needed

Answer: B

28. He lives ....... comfortable life.

A.a B.an C.the D.no article needed

Answer: A

29. He took the bull by .............. horns.

A.an B.a C.the D.no article needed

Answer: C

30. I borrowed some money ..............my friend.

A.from B.of C.on D.with

Answer: A

1. Find the locus of the point whose sum of distance from 2 fixed points is constant.

2. [-infinity to +infinity]integration(exp(-x*x))

3. The product of any 3 consecutive nos is always divisible by _ ? options[12/6/10/24]

4 int i=0,j=50
while (i<j)
; {
; if(<some condtn>)
; {;;;;;;;;;
; <body of the loop>
; i++
; }
; elseif(<some condtn>)
; { <body of the loop>
; j--
; }
; else(<some condtn>)
; {<body of the loop>
; j--
; }
; }

How many times the body of the loopis going to be executed? options [unknown/25/50/depends on the given condtn]

5 How can you include a library code written in C++ in a source code written in C? (Options are there)
Ans. Some cross-linked platform(compiler) is required for this.


6 int a[20],i
for(i=0;i<20;i++)
;{
; a[i]=i;
;};;;;;;;;;
; for(i=0;i<20;i++)
; {
; a[i]=a[20-i]
;}
What is the final content of the program.

7 Which data structure should be used for searching an element in an array in constant time in case of average case?
Ans: Hash table(not sure)


8 One question on ISO OSI model.easy one(not remembered);;

9 Another question abt. a protocol
Ans: Token/Ring

10 If we want to connect two systems to form a network which leyer(OSI) is of most interest to us?
Ans: Physical layer.

Source: Contents are provided by Technicalsymposium Google Group Members.
Disclaimer: All the above contents are provided by technicalsymposium.com Google Group members.
Further, this content is not intended to be used for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Technical Symposium.Com All Jobs & Certifications
Lecture Notes and Scholarships & Project Details

Fresher Jobs Details
job detailsAll Fresher Software Jobs Details
job detailsAll Government Jobs Details
job detailsAll Internships Details
job detailsOff-Campus Interviews/Walk-in Details
job detailsAll Competitive Exam Details
job detailsBank Clerk/Officers Jobs Details
job detailsB.Sc/M.Sc Graduate Fresher Jobs
job detailsAll Technical Jobs Details
job detailsAll State/Central Government Jobs Details
Conference/Symposium Details
job detailsAll International Conference Details
job detailsAll National Conference Details
job detailsAll Symposium/Workshop Details
job detailsUniversity Conferences Details
job detailsIIT/NIT/IIM Conference Details
job detailsComputer Science Conference Details
job detailsElectronics Conferences Details
job detailsMechanical Conferences Details
job detailsAll Latest Conferences Details
Calendar of Events Details
job detailsJanuary – List of All Event Details
job detailsFebruary – List of All Event Details
job detailsMarch– List of All Event Details
job detailsApril – List of All Event Details
job detailsMay – List of All Event Details
job detailsJune – List of All Event Details
job detailsJuly – List of All Event Details
job detailsAugust – List of All Event Details
job detailsAll Months - List of All Events Details
GATE Question Papers & Syllabus
job detailsAll GATE Previous Year Question Papers
job detailsGATE Syllabus for All Branches
job detailsGATE-Computer Science Question Papers
job detailsGATE – Mechanical Question Papers
job detailsGATE – ECE Question Papers
job detailsGATE- EEE Question Papers
job detailsGATE – Civil Engineering Question Papers
job detailsGATE – All Branches Question Papers
job detailsGATE Exam Pattern Details
IES Question Papers & Syllabus
job detailsIES Complete Information
job detailsIES Previous Year Question Papers
job detailsIES Syllabus for All Branches
job detailsIES – Mechanical Question Papers
job detailsIES - E & T Question Papers
job detailsIES - EEE Question Papers
job detailsIES -Civil Engineering Question Papers
job detailsIES - All Branches Question Papers
job detailsIES - Exam Pattern Details
All Companies Placement Materials
job detailsTCS Placement Papers
job detailsWIPRO Placement Papers
job detailsZOHO Placement Papers
job detailsCTS Placement Papers
job detailsINFOSYS Placement Papers
job detailsARICENT Placement Papers
job detailsSBI Placement Papers
job detailsRRB Placement Papers
job detailsBANK/IBPS Placement Papers
Aptitude Round Materials
job details Problem on Numbers
job detailsProblem on Trains
job detailsTime and Work
job detailsSimple Interest
job detailsAptitude Short- Cut Formulas
job detailsAptitude Tricks
job detailsOdd Man Out Series
job detailsSimplification Problems
job detailsProfit & Loss
Technical Round Materials
job detailsJAVA Technical Round Q & A
job detailsC Technical Round Q & A
job detailsC++ Technical Round Q & A
job detailsASP.NET Technical Round Q & A
job detailsData Structure Technical Round Q & A
job detailsSQL Technical Round Q & A
job detailsC# Technical Round Q & A
job detailsPHP Technical Round Q & A
job detailsJ2EE Technical Round Q & A
Software Programs and Lab Manuals
job detailsSurvey Lab Manuals
job detailsCAD/CAM Lab Manuals
job detailsOOPS/C++ Lab Manuals
job detailsJAVA/Internet Programming Manuals
job detailsList of All C Programs with Source Code
job detailsList of All Data Structure Programs
job detailsC Aptitude Programs
job detailsMicroprocessor & Micro Controller Manuals
job detailsAll Engineering Branches Lab Manuals
Anna University Syllabus & Question Papers
job detailsB.E/B.Tech Previous Year Question Papers
job detailsBE-Computer Science Syllabus
job detailsBE-Mechanical Engineering Syllabus
job detailsBE-Civil Engineering Syllabus
job detailsBE-ECE Syllabus
job detailsBE-EEE Syllabus
job detailsMBA/MCA Syllabus
job detailsBE-Aeronautical Engineering Syllabus
job detailsBE-Biomedical Syllabus
IBPS/Bank Syllabus & Question Papers
job detailsIBPS Clerk Exam Syllabus
job detailsIBPS Clerk Question Papers
job detailsIBPS Probationary Officers Syllabus
job detailsIBPS PO Question Papers
job detailsIBPS RRB Exam Syllabus
job detailsIBPS Special Officers Exam Syllabus
job detailsSBI Clerk/PO Syllabus
job detailsAll Private Banks PO/Clerk Syllabuses
job detailsAll Nationalized Bank Po/Clerk Syllabuses
Civil Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Mechanical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Computer Science Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
MCA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
MBA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
ECE Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
EEE Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Biotechnology Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Chemical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Biomedical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Aeronautical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
B.Sc (All Major Branches) Lecture Notes
job detailsMaths / Statistics Lecture Notes
job detailsPhysics Lecture Notes
job detailsChemistry Lecture Notes
job detailsElectronics Lecture Notes
job detailsComputer Science/IT Lecture Notes
job detailsAgriculture Lecture Notes
job detailsBiotechnology/Biomedical Lecture Notes
job detailsNursing Lecture Notes
job detailsFashion Technology Lecture Notes
M.Sc (All Major Branches) Lecture Notes
job detailsComputer Science/IT Lecture Notes
job detailsAgriculture Lecture Notes
job detailsBiotechnology/Biomedical Lecture Notes
job detailsNursing Lecture Notes
job detailsFashion Technology Lecture Notes
job detailsMaths / Statistics Lecture Notes
job detailsPhysics Lecture Notes
job detailsChemistry Lecture Notes
job detailsElectronics Lecture Notes
B.Com/M.Com Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
job detailsCommerce Placement Materials
job detailsCommerce Placement Materials
BBA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
job detailsPlacement MaterialsEighth Semester Lecture Notes
job detailsFresher Jobs Details
BCA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
job detailsPlacement Materials
job detailsFresher Jobs Details

Hosting by Yahoo!

About-Us    Contact-Us    Site-map

©copyright All rights are reserved to technicalsymposium.com