technicalsymposium

Free Advertisement Procedure and Free Email /Whatsapp Updates

Free Email Alerts-Subscribe Below


Enter your Email ID here:

Note:Login & Check Your Email Inbox and Activate Confirmation Link

Software Companies Placement Papers-Alcatel Lucent -Free Download

Software Companies Placement Papers With Answers- Alcatel Lucent-Free Download

(1) The deference between 58% of number and 39% of the same number is 247. What is 62% of that number?

(a) 1300 (b) 806 (c) 754 (d) 1170 (e) None of these

(2) Mr. Deepak invested an amount of Rs. 21250 for 6 year. At what rate of simple interest will he obtain the total amount of Rs. 26350 at the end of 6 years?

(a) 6% p.a. (b) 5% p.a. (c) 8% p.a. (d) 12 % p.a. (e) None of these

(3) The products of two consecutive odd numbers is 19043 which is the smaller number ?

(a) 137 (b) 131 (c) 133 (d) 129 (e) None of theses

(4) What is 131 times 333?

(a) 46323 (b) 43623 (c) 43290 (d) 44955 (e) None of theses

(5) The product of two successive number is 8556. What is the smaller ?

(a) 89 (b) 94 (c) 90 (d) 92 (e) None of theses

(6) Average weight of three boys P,T and R is 54 kgs while the average weight of three boys T,F, and G is 53 kgs. What is the average weight of P,.T, R, F and G?

(a) 53.8 kgs (b) 52.4 kgs (c) 53.2 kgs (d) Can not be determined (e) None of these

(7) Men can complete one-third of the work in 8 days. In how many days can 16 men complete that work?

(a) 18 (b) 12 (c) 24 (d) Can not be determined (e) None of these

(8) A 160 meter long train running at a speed of 90 km.hr crosses a platform in18 seconds. What is the length of the platform in meters?

(a) 210 (b)240
(c) 290 (d) 310 (e) None of these

(9) Nilesh goes to school from his village & returns at the speed of 4 km/hr. if he takes 6 hours in all, then what is the distance between the village and the school?

(a) 6km (b) 5 km
(c) 4 km (d) Can not be determined (e) None of these

(10) Which type of device is a computer monitor?

(a) Input (b) Output (c) Processing (d) Software (e) None of the above

(11) Two different files can have the same name if ________________.

(a) they are in different folders

(b) they are on different drives.

(c) they are on the same folder drive

(d) they are in same folder

(e) either (a) or (b)

(12) The largest storage device inside the computer is

(a) CDROM (b) Zip Disk (c) Super Disk (d) Hard Disk (e) None of the above

(13) The ……… indicates how much data a particular storage medium can hold.

(a) access (b) capacity (c) memory (d) storage (e) None of the above

(14) Documentation of computer programs is important so that ____________.

(a) users can learn how to use the program

(b) other programmers can know how to maintain the program.

(c) the programmer can see why the code is written that way while hinting for soures of error

(d) All of the above

(e) Now of the above

(15) Deleted data remains on a disk until ____________.

(a) the data is overwritten

(b) the recycle bin is emptied

(c) a file compression utility is used

(d) the disk is scanned

(e) None of the above

Answer : (1) B (2) E (3) A (4) B (5) D (6) D (7) A (8) C (9) E (10) B (11) E (12) D (13) B (14) D (15) A

Section 1. Declarations and Initializations

1.1: How do you decide which integer type to use?

A: If you might need large values (tens of thousands), use long.

Otherwise, if space is very important, use short. Otherwise,

use int.

1.4: What should the 64-bit type on a machine that can support it?

A: C9X specifies long long.

1.7: What's the best way to declare and define global variables?

A: The best arrangement is to place each definition in some

relevant .c file, with an external declaration in a header file.

1.11: What does extern mean in a function declaration?

A: Nothing, really; the keyword extern is optional here.

1.12: What's the auto keyword good for?

A: Nothing.

1.14: I can't seem to define a linked list node which contains a

pointer to itself.

A: Structures in C can certainly contain pointers to themselves;

the discussion and example in section 6.5 of K&R make this

clear. Problems arise if an attempt is made to define (and use)

a typedef in the midst of such a declaration; avoid this.

1.21: How do I declare an array of N pointers to functions returning

pointers to functions returning pointers to characters?

A: char *(*(*a[N])())();

Using a chain of typedefs, or the cdecl program, makes these

declarations easier.

1.22: How can I declare a function that returns a pointer to a

function of its own type?

A: You can't quite do it directly. Use a cast, or wrap a struct

around the pointer and return that.

1.25: My compiler is complaining about an invalid redeclaration of a

function, but I only define it once.

A: Calling an undeclared function declares it implicitly as

returning int.

1.25b: What's the right declaration for main()?

A: See questions 11.12a to 11.15.

1.30: What am I allowed to assume about the initial values

of variables which are not explicitly initialized?

A: Uninitialized variables with "static" duration start out as 0,

as if the programmer had initialized them. Variables with

"automatic" duration, and dynamically-allocated memory, start

out containing garbage (with the exception of calloc).

1.31: Why can't I initialize a local array with a string?

A: Perhaps you have a pre-ANSI compiler.

1.31b: What's wrong with "char *p = malloc(10);" ?

A: Function calls are not allowed in initializers for global or

static variables.

1.32: What is the difference between char a[] = "string"; and

char *p = "string"; ?

A: The first declares an initialized and modifiable array; the

second declares a pointer initialized to a not-necessarily-

modifiable constant string.

1.34: How do I initialize a pointer to a function?

A: Use something like "extern int func(); int (*fp)() = func;" .

Section 2. Structures, Unions, and Enumerations

2.1: What's the difference between struct x1 { ... }; and

typedef struct { ... } x2; ?

A: The first structure is named by a tag, the second by a typedef

name.

2.2: Why doesn't "struct x { ... }; x thestruct;" work?

A: C is not C++.

2.3: Can a structure contain a pointer to itself?

A: See question 1.14.

2.4: What's the best way of implementing opaque (abstract) data types

in C?

A: One good way is to use structure pointers which point to

structure types which are not publicly defined.

2.6: I came across some code that declared a structure with the last

member an array of one element, and then did some tricky

allocation to make it act like the array had several elements.

Is this legal or portable?

A: An official interpretation has deemed that it is not strictly

conforming with the C Standard.

2.7: I heard that structures could be assigned to variables and

passed to and from functions, but K&R1 says not.

A: These operations are supported by all modern compilers.

2.8: Is there a way to compare structures automatically?

A: No.

2.10: Can I pass constant values to functions which accept structure

arguments?

A: Not yet. As of this writing, C has no way of generating

anonymous structure values.

2.11: How can I read/write structures from/to data files?

A: It is relatively straightforward to use fread and fwrite.

2.12: How can I turn off structure padding?

A: There is no standard method.

2.13: Why does sizeof report a larger size than I expect for a

structure type?

A: The alignment of arrays of structures must be preserved.

2.14: How can I determine the byte offset of a field within a

structure?

A: ANSI C defines the offsetof() macro, which should be used if

available.

2.15: How can I access structure fields by name at run time?

A: Build a table of names and offsets, using the offsetof() macro.

2.18: I have a program which works correctly, but dumps core after it

finishes. Why?

A: Check to see if a structure type declaration just before main()

is missing its trailing semicolon, causing main() to be declared

as returning a structure. See also questions 10.9 and 16.4.

2.20: Can I initialize unions?

A: The current C Standard allows an initializer for the first-named

member.

2.22: What is the difference between an enumeration and a set of

preprocessor #defines?

A: At the present time, there is little difference. The C Standard

states that enumerations are compatible with integral types.

2.24: Is there an easy way to print enumeration values symbolically?

A: No.

Section 3. Expressions

3.1: Why doesn't the code "a[i] = i++;" work?

A: The variable i is both referenced and modified in the same

expression.

3.2: Under my compiler, the code "int i = 7;

printf("%d\n", i++ * i++);" prints 49. Regardless of the order

of evaluation, shouldn't it print 56?

A: The operations implied by the postincrement and postdecrement

operators ++ and -- are performed at some time after the

operand's former values are yielded and before the end of the

expression, but not necessarily immediately after, or before

other parts of the expression are evaluated.

3.3: What should the code "int i = 3; i = i++;" do?

A: The expression is undefined.

3.3b: Here's a slick expression: "a ^= b ^= a ^= b". It swaps a and b

without using a temporary.

A: Not portably; its behavior is undefined.

3.4: Don't precedence and parentheses dictate order of evaluation?

3.3b: Here's a slick expression: "a ^= b ^= a ^= b". It swaps a and b

without using a temporary.

A: Not portably; its behavior is undefined.

3.4: Don't precedence and parentheses dictate order of evaluation?

A: Operator precedence and explicit parentheses impose only a

partial ordering on the evaluation of an expression, which does

not generally include the order of side effects.

3.5: But what about the && and || operators?

A: There is a special exception for those operators: left-to-right

evaluation is guaranteed.

3.8: What's a "sequence point"?

A: A point (at the end of a full expression, or at the ||, &&, ?:,

or comma operators, or just before a function call) at which all

side effects are guaranteed to be complete.

3.9: So given a[i] = i++; we don't know which cell of a[] gets

written to, but i does get incremented by one, right?

A: *No*. Once an expression or program becomes undefined, *all*

aspects of it become undefined.

3.12: If I'm not using the value of the expression, should I use i++

or ++i to increment a variable?

A: Since the two forms differ only in the value yielded, they are

entirely equivalent when only their side effect is needed.

3.14: Why doesn't the code "int a = 1000, b = 1000;

long int c = a * b;" work?

A: You must manually cast one of the operands to (long).

3.16: Can I use ?: on the left-hand side of an assignment expression?

A: No.

Section 4. Pointers

4.2: What's wrong with "char *p; *p = malloc(10);"?

A: The pointer you declared is p, not *p.

4.3: Does *p++ increment p, or what it points to?

Source: Contents are provided by Technicalsymposium Google Group Members.
Disclaimer: All the above contents are provided by technicalsymposium.com Google Group members.
Further, this content is not intended to be used for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Technical Symposium.Com All Jobs & Certifications
Lecture Notes and Scholarships & Project Details

Fresher Jobs Details
job detailsAll Fresher Software Jobs Details
job detailsAll Government Jobs Details
job detailsAll Internships Details
job detailsOff-Campus Interviews/Walk-in Details
job detailsAll Competitive Exam Details
job detailsBank Clerk/Officers Jobs Details
job detailsB.Sc/M.Sc Graduate Fresher Jobs
job detailsAll Technical Jobs Details
job detailsAll State/Central Government Jobs Details
Conference/Symposium Details
job detailsAll International Conference Details
job detailsAll National Conference Details
job detailsAll Symposium/Workshop Details
job detailsUniversity Conferences Details
job detailsIIT/NIT/IIM Conference Details
job detailsComputer Science Conference Details
job detailsElectronics Conferences Details
job detailsMechanical Conferences Details
job detailsAll Latest Conferences Details
Calendar of Events Details
job detailsJanuary – List of All Event Details
job detailsFebruary – List of All Event Details
job detailsMarch– List of All Event Details
job detailsApril – List of All Event Details
job detailsMay – List of All Event Details
job detailsJune – List of All Event Details
job detailsJuly – List of All Event Details
job detailsAugust – List of All Event Details
job detailsAll Months - List of All Events Details
GATE Question Papers & Syllabus
job detailsAll GATE Previous Year Question Papers
job detailsGATE Syllabus for All Branches
job detailsGATE-Computer Science Question Papers
job detailsGATE – Mechanical Question Papers
job detailsGATE – ECE Question Papers
job detailsGATE- EEE Question Papers
job detailsGATE – Civil Engineering Question Papers
job detailsGATE – All Branches Question Papers
job detailsGATE Exam Pattern Details
IES Question Papers & Syllabus
job detailsIES Complete Information
job detailsIES Previous Year Question Papers
job detailsIES Syllabus for All Branches
job detailsIES – Mechanical Question Papers
job detailsIES - E & T Question Papers
job detailsIES - EEE Question Papers
job detailsIES -Civil Engineering Question Papers
job detailsIES - All Branches Question Papers
job detailsIES - Exam Pattern Details
All Companies Placement Materials
job detailsTCS Placement Papers
job detailsWIPRO Placement Papers
job detailsZOHO Placement Papers
job detailsCTS Placement Papers
job detailsINFOSYS Placement Papers
job detailsARICENT Placement Papers
job detailsSBI Placement Papers
job detailsRRB Placement Papers
job detailsBANK/IBPS Placement Papers
Aptitude Round Materials
job details Problem on Numbers
job detailsProblem on Trains
job detailsTime and Work
job detailsSimple Interest
job detailsAptitude Short- Cut Formulas
job detailsAptitude Tricks
job detailsOdd Man Out Series
job detailsSimplification Problems
job detailsProfit & Loss
Technical Round Materials
job detailsJAVA Technical Round Q & A
job detailsC Technical Round Q & A
job detailsC++ Technical Round Q & A
job detailsASP.NET Technical Round Q & A
job detailsData Structure Technical Round Q & A
job detailsSQL Technical Round Q & A
job detailsC# Technical Round Q & A
job detailsPHP Technical Round Q & A
job detailsJ2EE Technical Round Q & A
Software Programs and Lab Manuals
job detailsSurvey Lab Manuals
job detailsCAD/CAM Lab Manuals
job detailsOOPS/C++ Lab Manuals
job detailsJAVA/Internet Programming Manuals
job detailsList of All C Programs with Source Code
job detailsList of All Data Structure Programs
job detailsC Aptitude Programs
job detailsMicroprocessor & Micro Controller Manuals
job detailsAll Engineering Branches Lab Manuals
Anna University Syllabus & Question Papers
job detailsB.E/B.Tech Previous Year Question Papers
job detailsBE-Computer Science Syllabus
job detailsBE-Mechanical Engineering Syllabus
job detailsBE-Civil Engineering Syllabus
job detailsBE-ECE Syllabus
job detailsBE-EEE Syllabus
job detailsMBA/MCA Syllabus
job detailsBE-Aeronautical Engineering Syllabus
job detailsBE-Biomedical Syllabus
IBPS/Bank Syllabus & Question Papers
job detailsIBPS Clerk Exam Syllabus
job detailsIBPS Clerk Question Papers
job detailsIBPS Probationary Officers Syllabus
job detailsIBPS PO Question Papers
job detailsIBPS RRB Exam Syllabus
job detailsIBPS Special Officers Exam Syllabus
job detailsSBI Clerk/PO Syllabus
job detailsAll Private Banks PO/Clerk Syllabuses
job detailsAll Nationalized Bank Po/Clerk Syllabuses
Civil Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Mechanical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Computer Science Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
MCA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
MBA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
ECE Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
EEE Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Biotechnology Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Chemical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Biomedical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Aeronautical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
B.Sc (All Major Branches) Lecture Notes
job detailsMaths / Statistics Lecture Notes
job detailsPhysics Lecture Notes
job detailsChemistry Lecture Notes
job detailsElectronics Lecture Notes
job detailsComputer Science/IT Lecture Notes
job detailsAgriculture Lecture Notes
job detailsBiotechnology/Biomedical Lecture Notes
job detailsNursing Lecture Notes
job detailsFashion Technology Lecture Notes
M.Sc (All Major Branches) Lecture Notes
job detailsComputer Science/IT Lecture Notes
job detailsAgriculture Lecture Notes
job detailsBiotechnology/Biomedical Lecture Notes
job detailsNursing Lecture Notes
job detailsFashion Technology Lecture Notes
job detailsMaths / Statistics Lecture Notes
job detailsPhysics Lecture Notes
job detailsChemistry Lecture Notes
job detailsElectronics Lecture Notes
B.Com/M.Com Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
job detailsCommerce Placement Materials
job detailsCommerce Placement Materials
BBA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
job detailsPlacement MaterialsEighth Semester Lecture Notes
job detailsFresher Jobs Details
BCA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
job detailsPlacement Materials
job detailsFresher Jobs Details

Hosting by Yahoo!

About-Us    Contact-Us    Site-map

©copyright All rights are reserved to technicalsymposium.com