technicalsymposium

Free Advertisement Procedure and Free Email /Whatsapp Updates

Free Email Alerts-Subscribe Below


Enter your Email ID here:

Note:Login & Check Your Email Inbox and Activate Confirmation Link

Placement Papers-ABB -Free Download

Placement Papers With Answers- ABB-Free Download

1)In a ckt. we are giving voltage of 50 Hz as well as 60. then what will be the resultant frequency.

(a)less than 50

(b)more than 60

(c)in between 50 & 60

(d)none

2.In a ckt a single resistor is connected across a d.c. source, what will be the effect on current in first resistor if we connect one more resistance in parallel with earlier one....

Answer.. no change since it is a parallel combination.

3.why we don,t like flashover in transmission line (t-line)- (a ) it may create earth fault(b )it reduces the life of insulator.....

Read something about flashover & puncture.

4.total no of strands in a acsr conductor is 81, then what is the no. of conductor in its outer layer....

(a)36

(b)18

(c)24

5.Two questions based on p.u. calculation like , p.u. calculation is given with respect to some old base and u have to calculate it with reference to new base. (new resistance/old)=(mva new /mva old)*(old voltage/new voltage)2.

Other question is based upon transfer of p.u calculation in transformer i.e. how base changes when we we move from primary to secondary or like wise.read some more on p.u calculation.

6.which table is referred for sag calculation-

(a)stringing chart......answer

7.in a R-L ckt a ac voltage is applied , such that instantaneous power is negative for 2ms, then what will be the power factor.

(a) 9 deg,

(b) 18 deg,

(c) 36 Deg

8. In an incandescent lamp

(a) luminous intensity is more than non-luminous intensity

(b) ,, ,, ,, less ,, ,, ,,

Ans: Since efficiency is less than 100%, hence ans is (b), u should confirm it further.

9. In which motor no-load to full-load diff. is lowest

(a) series motor

(b) shunt motor

(c) Compound motor

Ans: (b)

10. In a 60Hz induction motor full load speed is 850 rpm then what is the Synchronous speed.

(a) 900 rpm,

(b) 950 rpm,

(c) 1600 rpm

Ans: (a)

11. A sync. Motor is running at synch. Speed, if al of sudden D.C. excitation is removed, then

(a) it will rotate at slip speed,

(b) it will stop,

(c) it will continue to rotate at sync. Speed

Ans: (a), because actually it will acts as Induction motor.

12. A transmission line is designed for 50Hz, 440KV. If we want to transfer power at 60Hz, 440 KV, then the power transfer capability will

a) decrease,

(b) Increase,

(c)None

Ans: (a) ...as P=( |Vt| |Ef| sin (delta) ) / X, where (delta) is torque angle.

13. Increased rotor resistance in rotor ckt of induction motor is related with

(a) high starting torque,

(b) more speed variation,

Ans: (a)

14. In the formulae E = 4.44 f N Ō, Ō is

(a) Avg value,

(b) Rms value,

(c) Maximum value.

Ans: (a)

15. Voltage & current in a ckt is given by V= V1+j V2 and I= I1 +j I2, then rms power is

16. Input impedence of MOSFET is

(a) more than BJT........(Ans)

17, 18. Remember truth table of AND, NOR, NAND, OR, EX-OR ETC...

19. Conversion of Binary number into Equivalent decimal No.

20. Megger is used for the measurement of

(a) Insulation resistance,

(b) Conductor resistance

Ans: (a)

21. Form factor for sinusoidal as well as DC

22. Formulae of Regulation (Vs- Vr)* 100/ Vr, then transmission line is

(a) short transmission line,

(b) long,

(c) medium

Ans: (a)

23. Improvement in power factor reduces

(a) power consumed by consumer,

(b) power generation,

(c) both a & b

Ans: (c)

24. Read about field test of Series Motor...

25. No-load test for Synchronous motor, the graph is drawn

(a) stator open ckt emf Vs field current.

(Ans: a)

26. An AC voltage of 50Hz is impressed in a resistive ckt, the oscillating power has a frequency

(a) 50 Hz

(b) 100

(c) no oscillating power is there in resistive ckt

Ans: (a)

27. Insulation used in transformer ___________leakage flux.

(a) increases,

(b) decreases

Ans: (b)

28.After rain what happens to Insulator

(a) break-down strength of Insulator decreases,

(b)Arch length reduces

Ans: (b)

29.Diversity factor helps to ............(what ?) [Read diversity factor, load factor, Reserve capacity factor in depth, with calculation]

30. Why capacitance is shown as a Shunt element in analysis of transmission line

(a) it is between Conductor & earth

(b) because Admittance is used for calculation of capacitive reactance

Ans: (a)

31. B-R-Y sequence is followed in three phase system, if phase voltage in B-phase is Vm sin 100, then the phase voltage in R-phase would be

(a) Vm sin (-20)

Ans:(a)

32. In a particular ckt I = Im Sin (wt -270) and V = Vm Sin wt, then type of ckt is

(a) pure resistive ckt [Ans]

33. In a L-R ckt energy lost = 2000 W, energy conserved = 500W, then what is the time constant...........

Ans: time constant = L/R = 0.5

34. In electro-dynamometer A'meter & wattmeter the type of scale is

Ans:Non-uniform

35. For the same current carrying capacity corona loss of ACSR will be ________than copper conductor.

(a) more,

(b) less,

(c) equal.

Ans:(b)

36. A R-C ckt , supplied with DC, a bulb is connected across the Capacitor, then what happens to the illumination, if we change the capacitance.

Ans: No change at all

37. Read about surge impendence of over-head and under-ground cable, Surge impedence formula = sqrt(L/C)

[N.B] We are not mentioning the options in sequence, and do not think that ans for the most questions is option (a). Read all options very carefully as all are very close to each other.

Quatitative Paper + PCM Paper : 45 Questions ---------45 minutes

1. About 10 quanti questions ( based on Mixture, Work etc. of very easy type)

2. What is GDP ?

3. Vector algebra, codition for Co-planer vector etc.

4. Gravitation, geo-synchronous satellite( it's hight, orbit , radius etc.), escape velocity, how g (gravitational accln) varies, about gravitational potential.

5. Basic electricity and Magnetism----Biot-savart law, current carrying conductor properties.

6. Nuclear physics, Bohr's constant, and Other theories related .

7. Problem based on VIBGYOR , how wave length and frequency is varying.

8. Questions based on Plank's Theory, E =hv

9. V=u + at , V2=u2 + 2as and W = mgh questions based on above theory

10. Faraday's laws of electrolysis, m = Zit

11. Heat conduction problem.

12. Co lour-coding of resistor (BBROYGBVGW)

13. How velocity of light changes in different medium while frequency remain unchanged.

14. statistics , calculation of mode, co-efficient regression (3-4 Questions)

15. f(x) = Sin x + Cos x, find the maximum value of the function.......Ans: sqrt (2)

16. Formulae for parallel plate capacitor and force between plates.

1. In the following choose the word which express the meaning of the same word SACROSANCT

A.too important B.worship C.sacrifice D.best

Answer: A

2. WHIMSICAL

A.victorious B.swift C.fanciful D.momentary

Answer: C

3. Candid

A.Frank B.close C.dignity D.happy

Answer: A

4. Specification

A.pointing B.Documentation C.reasoning D.advertising

Answer: B

5. Extradict

A.addiction B.logical C.Deport D.important

Answer: C

6. Read the passage and answer that follow on the basis of instruction provided in the passage Passage 1 In country X, democratic, conservative and justice parties have fought three civil wars in twenty years. TO restore stability an agreement is reached to rotate the top offices President, Prime Minister and Army Chief among the parties so that each party controls one and only one office at all times. The three top office holders must each have two deputies, one from each of the other parties. Each deputy must choose a staff composed of equally members of his or her chiefs party and member of the third party. When Justice party holds one of the top offices, which of the following cannot be true

A.Some of the staff members within that office are

B.Some of the staff members within that office are

C.Two of the deputies within the other offices are

D.Two of the deputies within the other offices are

Answer: A

7. When the democratic party holds presidency, the staff of the prime minister’s deputies are composed

I. One-fourth of democratic party members

II. One-half of justice party members and one-fourth of conservative party members

III. One-half of conservative party members and one-fourth of justice party members.

A.I only B.I and II only C.II or III but not both D.I and II or I and III

Answer: A

8. Which of the following is allowable under the rules as stated:

A.More than half of the staff within a given office

B.Half of the staff within a given office belonging

C.Any person having a member of the same party as

D.Half the total number of staff members in all

Answer: A

9. The office of the Army Chief passes from Conservative to Justice party. Which of the following must be fired.

A.The Democratic deputy and all staff members

B.Justice party deputy and all his or hers staff

C.Justice party deputy and half of his Conservative

D.The Conservative deputy and all of his or her

Answer: A

10. Complete the sentence with suitable word . Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life

A.with B.over C.on D.round

Answer: C 11. The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

A.avidly B.Admiringly C.thoughtfully D.Earnestly

Answer: A

12. Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

A.chance B.luck C.possibility D.occasion

Answer: A

13. I saw a …… of cows in the field.

A.group B.herd C.swarm D.flock

Answer: B

14. The grapes are now …… enough to be picked.

A.ready B.mature C.ripe D.advanced

Answer: C

15. Success in this examination depends …… hard work alone.

A.at B.over C.for D.on

Answer: D

16. In the following choose the word which express the opposite meaning of the same word ENORMOUS

A.Soft B.Average C.Tiny D.Weak

Answer: C

17. COMMISSIONED

A.Started B.Closed C.Finished D.Terminated

Answer: D

18. EXODUS

A.Influx B.Home-coming C.Return D.Restoration

Answer: A 19. RELINQUISH

A.Abdicate B.Renounce C.Posses D.Deny

Answer: C

20. EXPAND

A.Contract B.Condense C.Congest D.Conclude

Answer: B

21. A 20 litre solution conatins oil and kerosene in the ratio 3 : 5, replace 4 litres of mixture with 4 litres of kerosene what will be the ratio of oil and kerosene?

A.3/5 B.3/7 C.3/8 D.1/4

Answer: B

Solution:

When 4 liters are taken out of 20ml, amount of oil in remaining 16 lt = 3/8 * 16 = 6 Hence the remaining 10 litres would be kerosene Now additional 4 litres of kerosene is added to the solution.

So total quantity of kerosene = 14 litres Ratio of oil:kerosene = 6/14 = 3/7

22. Find the value of (999 – 1)(999 – 2)……..(999 – n). Where maximum number of digits in n is 3

A.5 B.3 C.0 D.1

Answer: C

Solution:

When n = 999, the entire product becomes zero

23. In a classroom the average height of all the boys was 170 cm. Rahim recently join the class which originally had 20 boys increased the average to 171cm. Then find the height of Rahim?.

A.190 B.185 C.191 D.181

Answer: C

Solution:

Before Rahim joined the total height of all the boys = 170 X 20 = 3400. New average = (Total height of all students + height of rahim)/21 = 180 Therefore (3400 + height of rahim)/21 = 171 Therefore height of Rahim = 3780 – 3400 = 191 cms

24. Find the sum of all terms in the series 1, 1/2,1/4 …..

A.3 B.2 C.5 D.4

Answer: B

Solution:

This is a GP with a = 1, and r = 1/2. Since r < 1 this is an infinite geometric series. Hence sum of all terms = a/(1 – r) = 1/(1 – 1/2) = 2

25. Consider the following series: 3, 4, 6, 9, 13, ____ What comes next?

A.15 B.16 C.17 D.18

Answer: D

Solution:

D (3+1=4; 4+2=6; 6+3=9; 9+4=13; 13+5=18)

26. Directions for questions 26 to 30: Select the alternative that logically follows from the two given statements. All scientists are fools. All fools are literates

A.All literates are scientists

B.All scientists are literates

C.No scientists are literates

D.Both (a) and (b) are correct

Answer: B

27. No apple is an orange. All bananas are oranges.

A.All apples are oranges

B.Some apples are oranges

C.No apple is a banana

D.None of the above

Answer: A

28. All pens are elephants. Some elephants are cats.

A.Some pens are cats B.No pens are cats C.All pens are cats D.None of the above

Answer: D

29. All shares are debentures.No debentures are deposits.

A.All shares are deposits

B.Some shares are deposits

C.No shares are deposits

D.None of the above

Answer: C

30. Many fathers are brothers. All brothers are priests

A.No father is a priest

B.Many fathers are not priests

C.Many fathers are priests

D.Both (b) and (c)

Answer: B

ABB Reasoning Test Sample Papers

1. If * means /, – means *, / means + and + means -, then (3 – 15 / 19) * 8 + 6 = ?

A. 8

B. 4

C. 2

D. -1



Answer: Option C

Solution:

Using the correct symbols, we have: Given expression = (3 * 15 + 19) / 8 – 6 = (45 + 19) / 8 – 6 = 64 / 8 – 6 = 8 – 6 = 2

2. 225 : 400 :: 625 : __

A. 767

B. 729

C. 961

D. 900

E. 1024

Answer: Option D



3. Effect: The government has decided to take up the irrigation projects on war footing and complete all of them in the next two years.

Which of the following can be possible cause for the above effect?

A. The farmers in drought prone areas can look forward to brighter days.

B. Scientists predicted very low rainfall for the next seven years.

C. The ruling party may get good support from the agriculturists.

D. Frequent floods are causing havoc in the life of those living in low lying areas.

E. Tidal energy forms only 8% of the total energy generation in India while it is more than 25% in most of the developing countries.

Answer: Option B

Solution:

Choice (a) indicates what happens on completion of projects. It is not a cause.

According to (b) there is apprehension that rainfall may be very less in near future. This may prompt the government to complete the irrigation projects at the earliest. Hence, (b) is a possible cause.

Choice (c) talks about the political gain that the government may get by completing the projects. It is an after effect but not a cause.

Floods do not have any relation to project works. Hence, (d) is not a possible cause.

Choice (e) provides comparison between various countries in terms of percentages. It does not provide any absolute value; neither does it give any indication of necessity for increasing the production of tidal energy. Hence, (e) is not a possible cause.

4. Study the following information carefully and answer the given questions:

A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:

Input: 25 280 345 36 93 147 550

Step I: 550 280 345 36 93 147 25

Step II: 550 345 280 36 93 147 25

Step III: 550 345 280 147 93 36 25

This is the final arrangement and step III is the last step for this input.

If following is the first step for an input, what will be the fourth step?

Step I: 498 175 292 96 79 387 158

A. 498 387 292 175 158 79 96

B. 498 387 292 175 96 158 79

C. 498 387 292 175 158 96 79

D. 498 387 292 175 79 158 96

E. None of these

Answer: Option C

Solution:

Numbers are getting arranged in descending order.

The largest of the given number interchanges its place with the first number. IN case the largest number is already arranged, the second largest is interchanged with the number next to the largest number, and so on until the numbers are arranged in descending order.

Step I: 498 175 292 96 79 387 158

Step II: 498 387 292 96 79 175 158

Step III: 498 387 292 175 79 96 158

Step IV: 498 387 292 175 158 96 79

5. Are these sanctuaries, which are meant to protect the endangered animals, necessary?

Arguments:

I. Yes, these are necessary as it is our responsibility to conserve environment and to provide posterity with a better world to live in.

II. No, these are a huge burden on our receding economy.

A. if only argument I is strong.

B. if only argument II is strong.

C. if either I or II is strong.

D. if neither I nor II is strong.

E. if both I and II are strong.

Answer: Option E

Solution:

Sanctuary for endangered animals becomes necessary when it improves and betters the living conditions of the world. But at the same time, if an economy is not able to provide basic necessities to its people, then it cannot think of constructing sanctuaries. Therefore, the decision is based on both the factors viz. requirement and funds supply. Hence, both I and II are strong arguments.

6. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle ?

A. Parasite

B. Party

C. Petal

D. Paste

E. Prick

Answer: Option D

Solution: Parasite, Party, Paste, Petal, Prick

7. We, at Comfort Stationers, have always been striving to provide stationery items that would make your work more enjoyable and less strenuous. Our latest innovations are a smooth-flow pen and gradual-friction paper. A combination of these two reduces strain on your fingers and allows faster writing the causes lesser fatigue. Therefore, replacement of your pen and paper with our innovative products reduces cost of clerical jobs.

Which of the following, if true, would weaken the conclusion drawn in the above argument?

A. Those who are already using the above new products report greater difficulty in transition from new products to regular ones than from the regular ones to the new ones.

B. The cost of manufacturing these new products is not more than the cost of manufacturing the regular ones and the new products last longer than the regular ones.

C. The number of offices using the new products is increasing month by month.

D. These products need to be purchased in huge lots and need to be stored in special conditions. The cost of procurement and strong is quite high.

E. It is found that children get adapted to the new products faster than grown ups.

Answer: Option D

Solution:

The passage talks about the advantages in writing by using the new kind of pen and paper and arrives at a conclusion about the cost of clerical job. We have to show that the new products do not lead to decrease in cost of clerical job.

None of the choice (a), (c) and (e) has anything about the cost. Hence, none of them weakens the conclusion.

Choice (b) states that the new products can be manufactured and they also last longer. This information strengthens the conclusion.

According to choice (d) the procurement and storage costs are very high. This casts a doubt on the conclusion that the cost of clerical job can be decreased by using these new products. Hence, (d) weakens the conclusion.

8. If the letters in the word “EQITY” are arranged in reverse alphabetical order, then how many letters remain in same place?

A. 0

B. 1

C. 2

D. 3

E. 4

Answer: Option A

Solution:

The given word is:

E Q U I T Y

The letters of the word in reverse alphabetical order:

Y U T Q I E

NO letter remains in the same position



9. If the letters of the word PRODUCTIVE which are at the odd-numbered position in the English alphabet are picked up and arranged in alphabetical order from left and if they are now substituted by Z, Y, X and so on, beginning from left, which letter will get substituted by W?

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A. No letter will get substituted by W

B. O

C. E

D. C

E. None of these

Answer: Option B

10. ? : ALKO : : WOULD : :OPEN : ?

A. BLOCK

B. BARGEC

C. CONES

D. DONOR

Answer: Option D

Solution:

Each letter of the first group moved three steps backward to obtain the corresponding letters of the second group.

11. What should come in place of the question mark (?) in the following series?

A3E, D6H, ? J12N,

A. F9J

B. G9L

C. F9K

D. G9M

E. None of these

Answer: Option E

12. Forest fires feed on decades-long accumulations of debris and leap from the tops of young trees into the branches of mature trees. Fires that jump from treetop to treetop can be devastating. In old-growth forests, however, the shade of mature trees keeps thickets of small trees from sprouting, and the lower branches of mature trees are too high to catch the flames. This paragraph best supports the statement that

A. forest fire damage is reduced in old-growth forests.

B. small trees should be cut down to prevent forest fires.

C. mature trees should be thinned out to prevent forest fires.

D. forest fires do the most damage in old growth forests.

E. old-growth forests have a larger accumulation of forest debris.

Answer: Option A

Solution:

The last sentence provides direct support for choice a. The author never suggests that any trees should be cut down or thinned out, which eliminates choices b and c. Choice d contradicts the author’s opinion. The author suggests that old growth forests have less debris, which rules out choice e.

13. Statement:

Should trade unions be banned completely?

Arguments:

I. No. This is the only way through which employees can put their demands before management.

II. Yes. Employees get their illegal demands fulfilled through these unions.



A. If only argument I is strong

B. If only argument II is strong

C. If either I or II is strong

D. If neither I nor II is strong

E. If both I and II are strong

Answer: Option A

Solution:

I is the very rationale behind the establishment of trade unions. Hence I is strong. Illegal demand cannot be fulfilled unless the management is fully convinced of the reasonability of their demands. Hence II is weak.

14. Mrs. Carson took a taxi to meet her three friends for lunch. They were waiting for her outside the restaurant when she pulled up in the car. She was so excited to see her friends that she left her tote bag in the taxi. As the taxi pulled away, she and her friends took notice of the license plate number so they would be able to identify the car when they called the taxi company. The four license plate numbers below represent what each of the four women thinks she saw.Which one is most likely the license plate number of the taxi?

A. JXK 12L

B. JYK 12L

C. JXK 12I

D. JXX 12L

Answer: Option A

Solution:

The four women seem to agree that the plate starts out with the letter J. Three of them agree that the plate ends with 12L. Three of them think that the second letter is X, and a different three think that the third letter is K. The plate description that has all of these common elements is a.

15. Choose out the odd one.

A. Zail Singh

B. V.V Giri

C. Zakir Hussain

D. Rajiv Gandhi

Answer: Option D

Solution:

All except Rajiv Gandhi are the Ex- President of India.

ABB English Test Model Papers

1. Darjeeling grows tea.

A. Let the tea be grown in Darjeeling.

B. Tea is being grown in Darjeeling.

C. Tea grows in Darjeeling.

D. Tea is grown in Darjeeling.

Answer: Option D

2. One who knows many languages.

A. polyglot

B. stylist

C. debator

D. linguist

Answer: Option A

3. ECCENTRIC

A. queer

B. odd

C. quaint

D. unusual

E. normal

Answer: Option E

Solution:

The words eccentric (abnormal, peculiar) and normal are antonyms.

4. Even though he wanted to win the game, the coach felt that he would be ______ if he let the injured quarterback continue to play.

A. contentious

B. remiss

C. erudite

D. stringent

E. reputable

Answer: Option B



Solution:

Remiss (adj.) means careless in performing duties.

5. Yesterday was a holiday. The roads wore a deserted look.

(A) Yesterday being a holiday …..

(B) Since yesterday was a holiday …..

(C) It being a holiday yesterday the roads wore …..

A. Only B

B. B and C

C. Only A

D. A and B

E. All the three

Answer: Option E

Solution:

All the three starters can be used to combine the two given sentences.

6. It is dangerous to enter ——– the enemy’s camp.

A. in

B. on

C. by

D. into

Answer: Option D

7. Can you agree —– my proposal.

A. to

B. too

C. with

D. into

Answer: Option B

8. AFFECTATIONS

A. pretensions

B. enthusiasm

C. delight

D. rumour

E. ambience

Answer: Option A

Solution:

The words affectations (behaviour, speech or writing that is false and designed to impress) and pretensions are synonyms.

9. For close to 60 years now India and China have viewed each other with _____. but in the past decade there was a marked thaw with both sides deciding not to allow the vexatious border issue to hold up their relationship.

(A) surprise

(B) mistrust (C) bravura

(D) suspicion

(E) contempt

(F) angst

A. A and C

B. B and E

C. E and F

D. B and D

E. C and E

Answer: Option D

Solution:

India and China had not been having friendly relations for the past 60 years. Hence they had been viewing each other with ‘suspicion’ or ‘mistrust’. ‘Contempt’ is a strong term which shows hatred whereas the sentence goes on to say that they have decided to become friendly.

10. A person who believes that pleasure is the chief good

A. Stoic

B. Hedonist

C. Epicure

D. Sensual

Answer: Option B

11. Taj mahal is built of —– marble

A. a

B. an

C. the

D. no article

Answer: Option D

12. You must concentrate on your work. Then, you will not make any mistake.

(A) It is only when you concentrate on …..

(B) If you concentrate on your work …..

(C) In spite of concentrating …..

A. Only A

B. Only B

C. A and B

D. Only C

E. B and C

13. Choose the best word in the given passage.

A. alike

B. close

C. liked

D. equal

E. correct

Answer: Option A

14. These display (a) / the (b) / remarkable variety (c) / No error (d)

A. these display

B. the

C. remarkable variety

D. no error

Answer: Option B

15. Mira is a good singer but she cannot sing as well like her sister.

A. but she cannot sing as well as

B. but she cannot sing so well like

C. but she cannot sing well like

D. but she cannot sing well as

E. No correction required

Answer: Option A

Source: Contents are provided by Technicalsymposium Google Group Members.
Disclaimer: All the above contents are provided by technicalsymposium.com Google Group members.
Further, this content is not intended to be used for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Technical Symposium.Com All Jobs & Certifications
Lecture Notes and Scholarships & Project Details

Fresher Jobs Details
job detailsAll Fresher Software Jobs Details
job detailsAll Government Jobs Details
job detailsAll Internships Details
job detailsOff-Campus Interviews/Walk-in Details
job detailsAll Competitive Exam Details
job detailsBank Clerk/Officers Jobs Details
job detailsB.Sc/M.Sc Graduate Fresher Jobs
job detailsAll Technical Jobs Details
job detailsAll State/Central Government Jobs Details
Conference/Symposium Details
job detailsAll International Conference Details
job detailsAll National Conference Details
job detailsAll Symposium/Workshop Details
job detailsUniversity Conferences Details
job detailsIIT/NIT/IIM Conference Details
job detailsComputer Science Conference Details
job detailsElectronics Conferences Details
job detailsMechanical Conferences Details
job detailsAll Latest Conferences Details
Calendar of Events Details
job detailsJanuary – List of All Event Details
job detailsFebruary – List of All Event Details
job detailsMarch– List of All Event Details
job detailsApril – List of All Event Details
job detailsMay – List of All Event Details
job detailsJune – List of All Event Details
job detailsJuly – List of All Event Details
job detailsAugust – List of All Event Details
job detailsAll Months - List of All Events Details
GATE Question Papers & Syllabus
job detailsAll GATE Previous Year Question Papers
job detailsGATE Syllabus for All Branches
job detailsGATE-Computer Science Question Papers
job detailsGATE – Mechanical Question Papers
job detailsGATE – ECE Question Papers
job detailsGATE- EEE Question Papers
job detailsGATE – Civil Engineering Question Papers
job detailsGATE – All Branches Question Papers
job detailsGATE Exam Pattern Details
IES Question Papers & Syllabus
job detailsIES Complete Information
job detailsIES Previous Year Question Papers
job detailsIES Syllabus for All Branches
job detailsIES – Mechanical Question Papers
job detailsIES - E & T Question Papers
job detailsIES - EEE Question Papers
job detailsIES -Civil Engineering Question Papers
job detailsIES - All Branches Question Papers
job detailsIES - Exam Pattern Details
All Companies Placement Materials
job detailsTCS Placement Papers
job detailsWIPRO Placement Papers
job detailsZOHO Placement Papers
job detailsCTS Placement Papers
job detailsINFOSYS Placement Papers
job detailsARICENT Placement Papers
job detailsSBI Placement Papers
job detailsRRB Placement Papers
job detailsBANK/IBPS Placement Papers
Aptitude Round Materials
job details Problem on Numbers
job detailsProblem on Trains
job detailsTime and Work
job detailsSimple Interest
job detailsAptitude Short- Cut Formulas
job detailsAptitude Tricks
job detailsOdd Man Out Series
job detailsSimplification Problems
job detailsProfit & Loss
Technical Round Materials
job detailsJAVA Technical Round Q & A
job detailsC Technical Round Q & A
job detailsC++ Technical Round Q & A
job detailsASP.NET Technical Round Q & A
job detailsData Structure Technical Round Q & A
job detailsSQL Technical Round Q & A
job detailsC# Technical Round Q & A
job detailsPHP Technical Round Q & A
job detailsJ2EE Technical Round Q & A
Software Programs and Lab Manuals
job detailsSurvey Lab Manuals
job detailsCAD/CAM Lab Manuals
job detailsOOPS/C++ Lab Manuals
job detailsJAVA/Internet Programming Manuals
job detailsList of All C Programs with Source Code
job detailsList of All Data Structure Programs
job detailsC Aptitude Programs
job detailsMicroprocessor & Micro Controller Manuals
job detailsAll Engineering Branches Lab Manuals
Anna University Syllabus & Question Papers
job detailsB.E/B.Tech Previous Year Question Papers
job detailsBE-Computer Science Syllabus
job detailsBE-Mechanical Engineering Syllabus
job detailsBE-Civil Engineering Syllabus
job detailsBE-ECE Syllabus
job detailsBE-EEE Syllabus
job detailsMBA/MCA Syllabus
job detailsBE-Aeronautical Engineering Syllabus
job detailsBE-Biomedical Syllabus
IBPS/Bank Syllabus & Question Papers
job detailsIBPS Clerk Exam Syllabus
job detailsIBPS Clerk Question Papers
job detailsIBPS Probationary Officers Syllabus
job detailsIBPS PO Question Papers
job detailsIBPS RRB Exam Syllabus
job detailsIBPS Special Officers Exam Syllabus
job detailsSBI Clerk/PO Syllabus
job detailsAll Private Banks PO/Clerk Syllabuses
job detailsAll Nationalized Bank Po/Clerk Syllabuses
Civil Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Mechanical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Computer Science Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
MCA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
MBA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
ECE Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
EEE Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Biotechnology Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Chemical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Biomedical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
Aeronautical Engineering Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsSeventh Semester Lecture Notes
job detailsEighth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
B.Sc (All Major Branches) Lecture Notes
job detailsMaths / Statistics Lecture Notes
job detailsPhysics Lecture Notes
job detailsChemistry Lecture Notes
job detailsElectronics Lecture Notes
job detailsComputer Science/IT Lecture Notes
job detailsAgriculture Lecture Notes
job detailsBiotechnology/Biomedical Lecture Notes
job detailsNursing Lecture Notes
job detailsFashion Technology Lecture Notes
M.Sc (All Major Branches) Lecture Notes
job detailsComputer Science/IT Lecture Notes
job detailsAgriculture Lecture Notes
job detailsBiotechnology/Biomedical Lecture Notes
job detailsNursing Lecture Notes
job detailsFashion Technology Lecture Notes
job detailsMaths / Statistics Lecture Notes
job detailsPhysics Lecture Notes
job detailsChemistry Lecture Notes
job detailsElectronics Lecture Notes
B.Com/M.Com Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
job detailsCommerce Placement Materials
job detailsCommerce Placement Materials
BBA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
job detailsPlacement MaterialsEighth Semester Lecture Notes
job detailsFresher Jobs Details
BCA Lecture Notes
job detailsFirst Semester Lecture Notes
job detailsSecond Semester Lecture Notes
job detailsThird Semester Lecture Notes
job detailsFourth Semester Lecture Notes
job detailsFifth Semester Lecture Notes
job detailsSixth Semester Lecture Notes
job detailsLab Manuals
job detailsPlacement Materials
job detailsFresher Jobs Details

Hosting by Yahoo!

About-Us    Contact-Us    Site-map

©copyright All rights are reserved to technicalsymposium.com