Join Our Email Alerts-Subscribe
Important Note:Login & Check Your Email Inbox and Activate Confirmation Link


Enter Your Email :

Copyright Disclaimer:
Section 107 of the Copyright Act Fair Use Contents .
We are forwarding content link(s) from our website to content website & We are not serving any contents.
Main Source:Google.com.All the Content PDF link(s) is/are obtained from GoogleSearch
for the purpose of Education & Teaching Intention. Not for commercial purpose.
Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Directions-(Q. 1-5) In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each five pairs of words have been denoted by letters (A), (B), (C), (D) and (E). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make the sentence meaningfully complete.

1. A committee has been…………..to…………..the transformation of the city into an International finance centre.

(A) constituted, convert
(B) appointed, oversee
(C) converged, evaluate
(D) inducted, change
(E) inaugurated, determine

2. Keeping in mind the…………..to develop the sector the government has…………..solicited foreign investment.

(A) importance, never
(B) proposal, forcibly
(C) objective, wanted
(D) view, discretely
(E) need, actively

3. In his speech he vowed to…………..the four billion unbanked individuals across the world into the…………..of financial inclusion.

(A) represent, sphere
(B) target, area
(C) bring, realm
(D) engage, achievement
(E) convince, era

4. Although he puts in…………..of overtime and takes few holidays, he………… cannot support his family.

(A) sufficient, however
(B) lot, besides
(C) much, thus
(D) plenty, still
(E) frequency, yet

5. They have been…………..on incentives to…………..these practices are implemented nat grass root level.

(A) relying, ensure
(B) improving, secure
(C) advocating, confirm
(D) debating, necessitate
(E) focusing, display

Directions-(Q. 6-15) In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

He was a charismatic leader, an entrepreneur and a highly effective manager all rolled into one. As a leader, he …(6)… the company's growth plan in a dedicated manner and he never …(7)… focus. The cement industry in those days was doing badly. …(8)… to everyone's expectations he sanctioned an additional plant in …(9)… time. He was …(10)… that since the cement industry was cyclic in nature, by the time the plant was …(11)… the market would have improved. It did happen and the decision brought rich …(12)… when the plant was commissioned. Not only was he a great entrepreneur but he also …(13)… all his senior people to be 'practicing entrepreneurs'. I have seen a similar example at the Asian Institute of Management, which allows its professors to …(14)… their own business. This made their lectures more practical and less theoretical. It is the …(15)… of the Institute's success.

6.(A) achieved
(B) implemented
(C) visualised
(D) persevered
(E) aimed

7. (A) moved
(B) shifts
(C) missed
(D) changes
(E) lost

8. (A) Contrary
(B) Opposite
(C) Yet
(D) Obedient
(E) Different

9. (A) any
(B) mean
(C) short
(D) no
(E) less

10. (A) known
(B) calculating
(C) certain
(D) dreamt
(E) surely

11. (A) operational
(B) install
(C) use
(D) produced
(E) new

12. (A) supply
(B) diversity
(C) rewards
(D) pay
(E) knowledge

13. (A) thought
(B) tried
(C) wished
(D) encourage
(E) wanted

14. (A) expand
(B) function
(C) chose
(D) run
(E) risk


15. (A) responsibility
(B) secret
(C) guarantee
(D) prize
(E) value

Answers

1. (B)

2. (E)

3. (B)

4. (D)

5. (A)

6. (B)

7. (C)

8. (A)

9. (D)

10. (B)

11. (A)

12. (C)

13. (E)

14. (D)

15. (B)



Source: Contents are provided by Technicalsymposium.com Google Group Members.

Disclaimer: All the above contents are provided by technicalsymposium.com Google Group members.

Further, this content is not intended to be used for commercial purpose.

Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.


Copyright Disclaimer:Section 107 of the Copyright Act Fair Use Contents .
We are forwarding content link(s) from our website to content website & We are not serving any contents. Main Source:Google.com.All the Content PDF link(s) is/are obtained from GoogleSearch for the purpose of Education & Teaching Intention. Not for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Fresher Jobs & IT Jobs and Off-Campus

Programming & Projects PDF

Conferences & Symposium Details

B.E/Medical Lecture Notes PDF

GRE/TOEFL/IELTS/GMAT/SAT Notes

Aptitude/Placement Papers

Technicalsymposium.com-Contents

Technicalsymposium.com-Contents

Conference & Symposium Details

Government Jobs Details

Off-Campus Interviews & Walk-in/Career Pages

Software Jobs and IT Jobs Details

Bank Jobs & PO/Clerk Jobs Preparation Books PDF

Bank Quick Study Notes & Question Papers PDF

IES Syllabus & Question Papers-Free Download

Placement Papers with Answers PDF

Aptitude Study Notes & Puzzles PDF

Technical Interview Questions with Answers PDF





Technicalsymposium.com-Contents

Technicalsymposium.com-Contents

BE/B.Tech/M.Sc & B.Sc & Commerce Lecture Notes-Free Download

Engineering Maths Lecture Notes-Free Download

GRE Study Materials & Notes-Free Download

TOEFL Study Materials-Free Download.

IELTS Study Materials & ebooks-Free Download

GMAT Study Materials-Free Download

SAT Study Materials & ebooks-Free Download

Engineering Physics Lecture Notes-Free Download





Technicalsymposium.com-Contents

Technicalsymposium.com-Contents

Resume Formats and Resume Writing Tips

Group Discussion Topics & Answers

HR & Situational and Behavioral Interview Questions & Answers

General Job Interviews Materials-Free Download

Engineering Chemistry Lecture Notes-Free Download

Anna University Question Papers and Study Notes PDF

Programming & Manuals and Projects PDF

GATE Question Papers and Study Materials & ebooks PDF

All Engineering ebooks & Study Notes PDF

Paper Abstracts and Conference Papers PDF