Join Our Email Alerts-Subscribe
Important Note:Login & Check Your Email Inbox and Activate Confirmation Link


Enter Your Email :

Copyright Disclaimer:
Section 107 of the Copyright Act Fair Use Contents .
We are forwarding content link(s) from our website to content website & We are not serving any contents.
Main Source:Google.com.All the Content PDF link(s) is/are obtained from GoogleSearch
for the purpose of Education & Teaching Intention. Not for commercial purpose.
Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

The banker's discount on a bill due 4 months hence at 15% is Rs. 420. The true discount is:

A. Rs. 400 B. Rs. 360 C. Rs. 480 D. Rs. 320

Answer: Option A

The banker's discount on Rs. 1600 at 15% per annum is the same as true discount on Rs. 1680 for the same time and at the same rate. The time is:

A. 3 months B. 4 months C. 6 months D. 8 months

Answer: Option B

The banker's gain of a certain sum due 2 years hence at 10% per annum is Rs. 24. The present worth is:

A. Rs. 480 B. Rs. 520 C. Rs. 600 D. Rs. 960

Answer: Option C

The banker's discount on a sum of money for 1 years is Rs. 558 and the true discount on the same sum for 2 years is Rs. 600. The rate percent is:

A. 10% B. 13% C. 12% D. 15%

Answer: Option C

The banker's gain on a sum due 3 years hence at 12% per annum is Rs. 270. The banker's discount is:

A. Rs. 960 B. Rs. 840 C. Rs. 1020 D. Rs. 760

Answer: Option C

The banker's discount of a certain sum of money is Rs. 72 and the true discount on the same sum for the same time is Rs. 60. The sum due is:

A. Rs. 360 B. Rs. 432 C. Rs. 540 D. Rs. 1080

Answer: Option A

The certain worth of a certain sum due sometime hence is Rs. 1600 and the true discount is Rs. 160. The banker's gain is:

A. Rs. 20 B. Rs. 24 C. Rs. 16 D. Rs. 12

Answer: Option C

The present worth of a certain bill due sometime hence is Rs. 800 and the true discount is Rs. 36. The banker's discount is:

A. Rs. 37 B. Rs. 37.62 C. Rs. 34.38 D. Rs. 38.98

Answer: Option B

The banker's gain on a bill due 1 year hence at 12% per annum is Rs. 6. The true discount is:

A. Rs. 72 B. Rs. 36 C. Rs. 54 D. Rs. 50

Answer: Option D

The present worth of a sum due sometime hence is Rs. 576 and the banker's gain is Rs. 16. The true discount is:

A. Rs. 36 B. Rs. 72 C. Rs. 48 D. Rs. 96

Answer: Option D

The true discount on a bill of Rs. 540 is Rs. 90. The banker's discount is:

A. Rs. 60 B. Rs. 108 C. Rs. 110 D. Rs. 112

Answer: Option B

The banker's discount on a certain sum due 2 years hence is 11 of the true discount. 10

The rate percent is: A. 11% B. 10% C. 5% D. 5.5%

Answer: Option C

The banker's discount on a bill due 4 months hence at 15% is Rs. 420. What is the true discount?

A. Rs. 410 B. Rs. 400 C. Rs. 390 D. Rs. 380

Answer: Option B

The banker's discount on a certain amount due 2 years hence is 1110 of the true discount. What is the rate percent?

A. 1% B. 5% C. 10% D. 12%

Answer: Option B

The present worth of a sum due sometimes hence is Rs.5760 and the banker's gain is Rs.10. What is the true discount?

A. Rs. 480 B. Rs. 420 C. Rs. 120 D. Rs. 240

Answer: Option A

A bill for Rs. 3000 is drawn on 14th July at 5 months. It is discounted on 5th October at 10%. What is the Banker's Discount?

A. Rs. 60 B. Rs. 82 C. Rs. 90 D. Rs. 120

Answer: Option A

The bankers discount and the true discount of a sum at 10% per annum simple interest for the same time are Rs.100 and Rs.80 respectively. What is the sum and the time?

A. Sum = Rs.400 and Time = 5 years B. Sum = Rs.200 and Time = 2.5 years C. Sum = Rs.400 and Time = 2.5 years D. Sum = Rs.200 and Time = 5 years

Answer: Option C

The banker's gain on a sum due 6 years hence at 12% per annum is Rs. 540. What is the banker's discount?

A. 1240 B. 1120 C. 1190 D. 1290

Answer: Option D

The present worth of a certain bill due sometime hence is Rs. 1296 and the true discount is Rs. 72. What is the banker's discount?

A. Rs. 76 B. Rs. 72 C. Rs. 74 D. Rs. 4

Answer: Option A

The banker's discount of a certain sum of money is Rs. 36 and the true discount on the same sum for the same time is Rs. 30. What is the sum due?

A. Rs. 180 B. Rs. 120 C. Rs. 220 D. Rs. 200

Answer: Option A

10. The banker's gain on a bill due 1 year hence at 10% per annum is Rs. 20. What is the true discount?

A. Rs. 200 B. Rs. 100 C. Rs. 150 D. Rs. 250

Answer: Option A

11. The banker's gain of a certain sum due 3 years hence at 10% per annum is Rs. 36. What is the present worth ?

A. Rs. 400 B. Rs. 300 C. Rs. 500 D. Rs. 350

Answer: Option A

12. The present worth of a certain sum due sometime hence is Rs. 3400 and the true discount is Rs. 340. The banker's gain is:

A. Rs. 21 B. Rs. 17 C. Rs. 18 D. Rs. 34

Answer: Option D

13. The banker's discount on Rs. 1600 at 15% per annum is the same as true discount on Rs. 1680 for the same time and at the same rate. What is the time?

A. 3 months B. 4 months C. 5 months D. 6 months

Answer: Option B

14. The banker's gain on a certain sum due 212 years hence is 925 of the banker's discount. What is the rate percent? A. 1813% B. 1812% C. 2413% D. 2212%

Answer: Option D

15. The banker's gain on a sum due 3 years hence at 12% per annum is Rs. 360. The banker's discount is:

A. Rs. 1360 B. Rs. 1000 C. Rs. 360 D. Rs. 640

Answer: Option A

16. The true discount on a certain sum due 6 months hence at 15% is Rs. 240. What is the banker's discount on the same sum for the same time at the same rate?

A. None of these B. Rs. 278 C. Rs. 228 D. Rs. 258

Answer: Option D

17. A bill is discounted at 10% per annum. If banker's discount is allowed, at what rate percent should the proceeds be invested so that nothing will be lost?

A. 1019% B. 1119% C. 11 D. 1029%

Answer: Option B

18. A banker paid Rs.5767.20 for a bill of Rs.5840, drawn of Apr 4 at 6 months. If the rate of interest was 7%, what was the day on which the bill was discounted? A. 3rd March B. 3rd September C. 3rd October D. 3rd August Answer: Option D 19. The banker's discount on a sum of money for 3 years is Rs. 1116. The true discount on the same sum for 4 years is Rs. 1200. What is the rate percent?

A. 8% B. 12% C. 10% D. 6%

Answer: Option D

20. The true discount on a bill of Rs. 2160 is Rs. 360. What is the banker's discount?

A. Rs. 432 B. Rs. 422 C. Rs. 412 D. Rs. 442

Answer: Option A

22. The true discount on a bill for Rs. 2520 due 6 months hence at 10% per annum is

A. Rs. 180 B. Rs. 140 C. Rs. 80 D. Rs. 120

Answer: Option D

23. What is the present worth of a bill of Rs.1764 due 2 years hence at 5% compound interest is

A. Rs. 1600 B. Rs. 1200 C. Rs. 1800 D. Rs. 1400

Answer: Option A

24. If the discount on Rs. 498 at 5% simple interest is Rs.18, when is the sum due?

A. 8 months B. 11 months C. 10 months D. 9 months

Answer: Option B

26. The B.G. on a certain sum 4 years hence at 5% is Rs. 200. What is the present worth?

A. Rs. 4500 B. Rs. 6000 C. Rs. 5000 D. Rs. 4000

Answer: Option C

27. The B.D. and T.D. on a certain sum is Rs.200 and Rs.100 respectively. Find out the sum.

A. Rs. 400 B. Rs. 300 C. Rs. 100 D. Rs. 200

Answer: Option D

28. The banker's discount on a bill due 6 months hence at 6% is Rs. 18.54. What is the true discount?

A. Rs. 24 B. Rs. 12 C. Rs. 36 D. Rs. 18

Answer: Option D

29. The banker's discount on a sum of money for 112

years is Rs. 120. The true discount on the same sum for 2 years is Rs.150. What is the rate percent? A. 313% B. 413% C. 323% D. 423%

Answer: Option A

30. The present worth of a certain bill due sometime hence is Rs. 400 and the true discount is Rs. 20. What is the banker's discount?

A. Rs. 19 B. Rs. 22 C. Rs. 20 D. Rs. 21

Answer: Option D

Source: Contents are provided by Technicalsymposium.com Google Group Members.

Disclaimer: All the above contents are provided by technicalsymposium.com Google Group members.

Further, this content is not intended to be used for commercial purpose.

Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.


Copyright Disclaimer:Section 107 of the Copyright Act Fair Use Contents .
We are forwarding content link(s) from our website to content website & We are not serving any contents. Main Source:Google.com.All the Content PDF link(s) is/are obtained from GoogleSearch for the purpose of Education & Teaching Intention. Not for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Fresher Jobs & IT Jobs and Off-Campus

Programming & Projects PDF

Conferences & Symposium Details

B.E/Medical Lecture Notes PDF

GRE/TOEFL/IELTS/GMAT/SAT Notes

Aptitude/Placement Papers

Technicalsymposium.com-Contents

Technicalsymposium.com-Contents

Conference & Symposium Details

Government Jobs Details

Off-Campus Interviews & Walk-in/Career Pages

Software Jobs and IT Jobs Details

Bank Jobs & PO/Clerk Jobs Preparation Books PDF

Bank Quick Study Notes & Question Papers PDF

IES Syllabus & Question Papers-Free Download

Placement Papers with Answers PDF

Aptitude Study Notes & Puzzles PDF

Technical Interview Questions with Answers PDF





Technicalsymposium.com-Contents

Technicalsymposium.com-Contents

BE/B.Tech/M.Sc & B.Sc & Commerce Lecture Notes-Free Download

Engineering Maths Lecture Notes-Free Download

GRE Study Materials & Notes-Free Download

TOEFL Study Materials-Free Download.

IELTS Study Materials & ebooks-Free Download

GMAT Study Materials-Free Download

SAT Study Materials & ebooks-Free Download

Engineering Physics Lecture Notes-Free Download





Technicalsymposium.com-Contents

Technicalsymposium.com-Contents

Resume Formats and Resume Writing Tips

Group Discussion Topics & Answers

HR & Situational and Behavioral Interview Questions & Answers

General Job Interviews Materials-Free Download

Engineering Chemistry Lecture Notes-Free Download

Anna University Question Papers and Study Notes PDF

Programming & Manuals and Projects PDF

GATE Question Papers and Study Materials & ebooks PDF

All Engineering ebooks & Study Notes PDF

Paper Abstracts and Conference Papers PDF